GX7

Idag går en stor hyllning till Panasonic GX7...

Grabben skulle göra en reklamfilm i sin utbildning och han behövde hjälp med att filma material när han sitter bakom ratten själv. Hans självklara val var en reklamfilm för bilar. Biltokig som sin far.

Så då kom valet vilken kamera jag skulle använda. Det självklara valet om jag ska filma känns som Panasonic GH4. Finns många andra bra val också, men av de kameror jag hade tillgängliga just i dag, dvs inte GH4, så föll valet på Panasonic GX7. Jag filmar väldigt sällan, jag är mer en stillbildsfotograf. Hur som helst började jag filma med GX7 och jag måste säga att den vann poäng efter poäng. Enkel, smidig, tydliga menyer och en fantastiskt användarvänlig knapp för AF/MF. När man filmar vill man oftast inte använda autofokus då den stör om den jobbar under själva filmningen. Att ställa in helt manuellt går ju naturligtvis, men möjligheten att låta autofokusen ställa in helt korrekt skärpa och sedan så enkelt koppla över till manuell fokusering var så grymt smidigt.

Det var ett tag sedan jag gjorde testen på GX7, och sedan dess har jag bara använt den till stillbilder. Kul när man kan återupptäcka en kamera på ett sådant positivt sätt.

Filmresultatet blev mycket bra, jag skulle nog säga att GX7 filmar nog bättre GH3, vilket är stort beröm. Jag har inte jämfört sida vid sida och GX7 har inte lika många inställningar som GH3, men ändå. Sensorn i GX7 är grym på att filma. Till ett löjligt lågt pris. Låter jag imponerad? Ja, kanske det, för jag är imponerad.

Bilden är tagen med Panasonic GX7 + Panasonic Leica Nocticron 42,5/1,2

Panasonic GX7 >>

/Thomas