D4S

Nikon D4S i studion...

Min dotter som studerar till fotograf hade ett skoljobb att göra och hon fick en kompis att ställa upp som fotomodell.

Mitt normala val av kamera till studiofotografering skulle nog vara Nikon D810 eller Canon EOS 5 MkIII, men jag gillar verkligen bildkänslan och dynamiken i D4S, så valet föll på den denna gång. Nästa gång blir det nog att prova Sony A7S i studion då den ligger sensormässigt nära D4S fast till under halva priset. Det är klart att de inte ligger i samma klass, men det skulle vara intressant. Jag gillar fullformat.

Det är fördelen med vårt jobb att kunna välja tämligen fritt bland alla fantastiska kameror. Nackdelen är att man får ju lust köpa varje kamera man blir kär i...

Intressant att se henne jobba då kreativiteten kommer först och där kameratekniken bara är en nödvändig del. Jag har själv alltid varit så intresserad av kamerorna i sig själva att de nog tar en del av fokusen. Nu kan hon i och för sig kamerateknikens grunder, men jag har mött fotografer som är både duktiga och kreativa fotografer men som knappt kan någonting om de kameror de använder.

Nikon D4S är en fantastisk kamera som är grymt mångsidig. Helt klart en favorit.

/Thomas