Canon EF-M 55-200/4,5-6,3 IS STM (till EOS M)

Test

Mats har stått ute i frysboxen som kallas utomhus och testat objektiv så det kommer en hel del gluggar bland testerna närmaste framtiden, hoppas att det uppskattas och kom gärna med input om vad du vill se!

Så här skriver Mats: För att vara en telezoom som tecknar ut för APS-C sensorer så är det en ovanligt liten och behändig optik, lämplig i storlek för de små EOS-M kamerorna. Tack vare att sensorn sitter närmare bajonettfattningen på spegelfria kameror som EOS-M, är det möjligt att bygga mindre objektiv än till spegelreflexkameror. Objektivet är tillverkat till större del av plast, men ger ändå mycket fin känsla i fokusringen. Zoomen går med godkänt motstånd. Lite synd för helhetskänslan att bajonetten är av plast och inte metall som på de övriga EF-M objektiven. Optiken växer på längden ca 4cm som mest vid zoomning, men frontlinsen roterar ej, vilket är en fördel vid användning av roterbara filter som t ex pol och halvtonade ND-filter. Bildstabiliseringen hjälper mot ca 3,5 steg längre slutartider än normalt. Autofokuserar mycket tyst och relativt snabbt tack vare STM motorn.

Läs mera här: Canon EF-M 55-200/4,5-6,3 IS STM (till EOS M)