Canon EF-M 11-22/4-5,6 IS STM

Test

Vi fortsätter testerna på M-objektiv med 11-22mm och det är som mest intressant just nu då EOS M3 har skapat stort intresse. Kolla in testet på denna lilla pjäs som ger ett bra vidvinkel-omfång.

Så här skriver Mats: Objektivet känns relativt välbyggt med bajonettfattning av metall och fin känsla i zoom och fokusring. Vid start och avstängning av kamera är konstruktionen som sådan att man måste skjuta fram låsknappen för zoomen, och objektivet växer sedan med ca 1,7 cm på längden som mest. Frontlinsen roterar ej, vilket är en fördel vid användning av roterbara filter som t ex pol och halvtonade ND-filter. Bildstabiliseringen kompenserar för ca 3 steg längre slutartider än normalt. Autofokuserar relativt tyst och snabbt tack vare STM motorn.

Läs allt här: Canon EF-M 11-22/4-5,6 IS STM (till EOS M)