Canon EF 100-400/4,5-5,6L IS II USM

Test

Nu har vi släppt testet på detta efterlängtade och mycket populära objektiv. Du kanske väntar på ditt exemplar eller redan nu har det där hemma och har testat det? Se vad Mats säger om denna...

Så här skriver Mats: Efter lång väntan kommer nu Canons nya version av 100-400 L-objektivet. Det är aningen längre, grövre och tyngre än tidigare modell och har stora förbättringar på ett antal punkter. Mest påtaglig skillnad exteriört är att den älskade och hatade skjutzoomen hos föregångaren nu bytts ut mot ett konventionellt, roterande zoomreglage. EF 100-400/4,5-5,6L IS II USM är kompatibelt med Canons egna konvertrar. Objektivet ger autofokus med 1,4x konverter på kamerahus som klarar bländare f/8 som största öppning, däremot 2x konvertrar ger ingen autofokus med någon kameran eftersom ingen kamera klarar AF med bländare f/11 som största möjliga bländaröppning. Motljusskydd och stativfäste ingår.

Resten hittar du här: Canon EF 100-400/4,5-5,6L IS II USM