Zeiss Loxia 21/2,8

Test

Som tidigare sagt är Zeiss på hugget, och vi också så nu släpper vi testet på Loxia 21mm som är en "perfect fit" för Sonys nya systemkameror. Du hittar testet, kostnadsfritt som vanligt, på vår hemsida.

Mats skriver så här: Loxia 21/2,8 är byggd till större del av metall vilket också ger en mycket gedigen känsla. Storleksmässigt är den ypperligt anpassad för Sonys spegelfria A7-modeller, näst intill perfekt i storlek. Fokus och bländarring går med underbart skönt motstånd. Gummipackning vid kamerafattningen skyddar skarven mellan kamera och objektiv mot damm och fukt. Vid fokusering växer det några enstaka millimeter på längden, men frontlinsen snurrar ej. Gammaldags avstånd och bländarskala är alltid trevligt, och tyvärr rätt ovanligt bland moderna objektiv. Suveränt för dig som vill skapa maximalt skärpedjup via hyperfokusering.

Läs allt om nya Loxia här: Zeiss Loxia 21/2,8 för Sony E-fattning (fullformat)