Sony DSC-RX1R II

Test

Äntligen är vi klara med testet av Sonys nya RX1R version 2 eller som det heter snyggt, version II. Nu kan du läsa även det testet, helt kostnadsfritt, på vår hemsida. Det här är en drömkamera för många och vi vet nog alla redan att den inte är dålig...

Frågan är istället, HUR bra är den och är det ett bra val? Den har den smarta lösningen med en uppfällbar sökare som kommer i lillebror RX100-serien och nu hamnat i en annan kamera. Mats skriver: Uppfällbar sökare är en genialisk lösning på en kamera som RX1R II. Sökaren tar inget onödigt utrymme, och är heller inget man behöver fundera över att ta med eller som man kan riskera att slarva bort. Den bara finns där när man behöver den, helt suveränt! Den är av elektronisk variant och visar samma bild och information som skärmen. Sökaren är av naturliga skäl inte speciellt stor, men ger ändå förhållandevis en mycket bra och detaljrik bild, och även vid sämre ljusförhållanden. Ögonsensor för automatisk växling mellan sökare och skärm finns också och det går att programmera någon av C-knapparna för manuell växling.

Läs hela testet här: Sony DSC-RX1R II