Sigma EX 85/1,4 DG HSM

Test

Sigma är i ropet just nu och det är tack vare flera fantastiskt fina objektiv i Art, Sports och Contemporary-serien. Vi har testat en äldre version fast med nya kameror för att se hur den står sig i konkurrensen, nämligen EX 85mm f/1,4.

Så här skriver Mats: Som de flesta inbitna vet är 85mm en klassisk porträttbrännvidd på en fullformats-SLR (24x36mm film/sensoryta). Brännvidden är i princip ett måste för den som jobbar seriös med porträtt i studio eller on location. Den mycket fina ljusstyrkan ger dig som fotograf stora möjligheter att kontrollera skärpedjupet, för att t ex avteckna dit huvudmotiv skarpt mot en mjuk, vilsam bakgrund (bokeh). Samtidigt ger den förstås möjlighet till fina resultat även när ljusförhållandena inte är de bästa.

Är den prisvärd fortfarande? Läs allt här: Sigma EX 85/1,4 DG HSM till Canon EOS