Samyang MF 14/2,8 ED AS IF UMC AE

Test

Samyang fortsätter att uppdatera och förnya sortimentet och det finns många intressanta objektiv i sortimentet. Nyaste versionen av 14mm f/2,8 har vi testat nu och du kan läsa testet, kostnadsfritt som vanligt, på vår hemsida!

Mats, som skrivit testet, skriver så här: I mitten av bilden är skärpan mycket bra redan från f/2,8 till f/11, och för bästa resultat närmare hörn och kanter krävs det i regel att man bländar ner omkring f/11-f/16. Men skärpan allra längst ut i hörnen får man oftast ha lite överseende med när man använder en fullformatskamera. Det blir i regel mjukare och mer utsmetat i hörnen, och förekommer i större utsträckning med en spegelfria kameror som Sonys A7-modeller än med en standard DSLR som exempelvis Nikon D810 eller en Canon EOS, pga av skillnader i sensorernas konstruktioner. Det hjälper heller inte att blända ner ytterligare, mindre öppningar som f/22 ger inte synbart större skärpedjup eller bättre hörnskärpa, det ger bara softare resultat över hela bilden pga diffraktion som alltid uppstår på så extremt små öppningar.

Resten hittar du här: Samyang MF 14/2,8 ED AS IF UMC AE (AE-version)