Nya produkter - nya möjligheter

En produkt som slagit till i år är DJI Osmo, kameran och konceptet som är ett resultat av utvecklingen inom drönar-genren. Sättet vi filmar på förändras och verktygen har förbättrats och kommer att förbättras de kommande åren.

Den konventionella videokameran kommer att ersättas av andra verktyg och både du och jag vet att smartphones kommer att ta över mycket av filmandet, eller det har ju redan förändrats men med förbättrade kameror kommer den utvecklingen att fortsätta. Däremot kommer de som verkligen vill filma i bra kvalitet behöva andra verktyg och ett sånt är DJI Osmo. Det är en modern och smart produkt som tillför något som varit "omöjligt" i den prisklassen, nämligen en fantastiskt bra stabilisering. Vi erbjuder nu nyheten från Wenpod (Som du ser på bilden ovan) som gör att du som har en GoPro kan få samma funktionalitet men du använder din befintliga kamera. Du får dessutom en 3,5" display att använda när du filmar! Länkar till dessa finns längst nere i detta inlägg.

Kolla in filmen på Wenpod GP1+ här: Youtube: Wenpod GP1+ för GoPro
Kolla in filmen på Wenpod X1 här: Youtube: Wenpod X1 för GoPro

Drönare har tuggat på under 2015 och är en kategori där det kommer att ske utveckling och nya varumärken kommer att finnas tillgängliga. Idag är DJI helt i särklass ledare på den marknaden. Frågan är, vad ser vi i kristallkulan för 2016? Rykten talar om att GoPro kommer in i det segment där DJI idag är väldigt starka, alltså drönare och film-hjälpmedel med motorstyrda gimbals. Här har GoPro en otrolig styrka eftersom tiotusentals svenskar redan har kameran...och i världen handlar det om tiotals miljoner kameror. Vi tror och hoppas att de konventionella och stora varumärkena kommer med nyheter under året och det ser vi tecken på. Canon är starka med Cinema-kamerorna och har redan lanserat lillebror XC10 som är populär och lämnar öppet för en XC20, XC30 osv...inget vi vet något om men om vi får gissa så blir 4K, professionella kontakter och vädertätningar m.m. något som skulle uppskattas i det formatet.

Läs gärna mera om DJI Osmo här: DJI Osmo
Har du en GoPro? Läs om Wenpod GP1+ här: Wenpod GP1+
Också till GoPro, Wenpod X1: Wenpod X1
Vill du filma med din smartphone? Kolla här: Wenpod SP1+