Geminider

Den här vackra bilden har vi fått inskickad av Mattias Jakobsson som plåtat mellan Gällivare och Porjus natten till måndag. Norrsken ger ett vackert bakgrundsljus medan geminiderna brinner upp i atmosfären.

Tack till Mattias som skickat in bilden, vi uppskattar verkligen denna vilket vi är säkra på att alla Bloggläsare gör. Är du sugen på att börja plåta natthimlen är ett bra vidvinkel eller en vidvinkelzoom en bra början. Just nu har vi Sigmas 10-20mm inkl ett riktigt fint filter på lager (till Canon & Nikon) för 3990kr. Ett mycket populärt objektiv annars är Samyang 14mm f/2,8 som nästan blivit en standard bland astrofotografer i kameraväskan. Läs våra testar av dessa via länkarna nedan.

Sigma 10-20mm kampanj:
Sigma EX 10-20/3,5 DC HSM för Canon + Sigma UV-filter WR
Sigma EX 10-20/3,5 DC HSM för Nikon + Sigma UV-filter WR

Samyang 14mm test:
Samyang MF 14/2,8 ED AS IF UMC AE för Nikon (AE-version)
Samyang MF 14/2,8 ED AS IF UMC för Canon EOS
Samyang finns även till Pentax, Sony och Samsung.

Ett sista julklappstips är denna som är en superdeal: Triopo GT-3230X8C kolfiberstativ