Panasonic Lumix G 25/1,7 Asph

Test

Det här är ett objektiv för dig som vill ha en fin och smidig normal till din Micro 4/3-kamera! Mats har testat den och du får själv se vilket bra köp det är om du tar dig tiden att kika närmare på bilderna.

Mats skriver: Finner just inget att klaga på direkt, skärpan är mycket bra redan på största bländaröppning och man ser ingen markant skillnad ifall man bländar ner, (bortsett från att skärpedjupet ökar med mindre bländare). På kameror med sensorer i 4/3 format bör man helst aldrig välja mindre bländare än f/8 på grund av diffraktion (försämrad skärpa). Att diffraktion uppstår på större öppningar än normalt bland 4/3 kameror och objektiv påverkas i första hand av den mindre sensorstorleken, och inte själva objektiven i sig.

Resten hittar du här: Panasonic Lumix G 25/1,7 Asph svart (för Micro 4/3)