Nikon skvallrar:

Nyhet

Istället för att smyga med en lansering har Nikon valt att gå ut med en förhandsinformation om att man lanserar en Nikon D5 inom nära framtid tillsammans med några andra nyheter. Varför går man ut i förväg utan att berätta allt?

Informationen som vi nåtts av är följande:

Stockholm, 18 november 2015: Idag offentliggör Nikon Corporation att de utvecklar den digitala SLR-kameran D5, som representerar nästa generation av professionella Nikonmodeller i FX-format. Nikon utvecklar även den nya trådlösa sändaren WT-6 och blixten SB-5000, vilken presenteras som den främsta produkten i Nikons nuvarande blixtsortiment. Genom kombinationen av nästa generations professionella systemkamera och de nya avancerade tillbehören, tillsammans med det stora utbudet av Nikkor optik, flyttar Nikon fram gränsen för vad som är möjligt inom bildskapandet. Uppgifter om lanseringsdatum och rekommenderat pris för produkten har inte fastställts än.

Det ger utrymme för fantasi och förhoppningar, eller hur? Rykten på nätet talar om en betydligt högre upplösning, snabbare seriebildtagning samt en ny, mer avancerad autofokus. Vi vet inte och har inte mera information än det som står här ovanför men nästa stora mässa är CES i Las Vegas i början av 2015 och det har hänt flera gånger tidigare att Nikon valt att lansera kring det eventet. Som sagt är varken lansering, leveransdatum eller priser fastställda ännu. Ett tips: Är du sugen på något objektiv från Nikon så vänta inte för länge med att beställa då det sker prishöjningar from årsskiftet som kommer att påverka marknadspriset i relativt hög grad, kontakta oss för att beställa ditt nya objektiv nu! Vi tror att flera tillverkare ser över priserna på objektiv och kameror from årsskiftet.

Nikon berättar även att man kommer att lansera en ny WiFi-enhet, WT-6, och en ny blixt som får namnet SB-5000.