Canon EOS M10

Test

Canon fortsätter sin satsning på spegelfria kameror med nya M10, en lillebror, eller syster, till EOS M3 som är populär. Vi hade hoppats att man instället kommer med en vassare spegelfri som tar upp kampen med Panasonic. Olympus, Fujifilm, Sony...men inte. Än.

Vi hoppas att Canon snart visar hur duktiga de är på bild och kameror genom att lansera något vasst inom spegelfritt och vi tror att den dagen kommer. Under tiden testar vi snygga M10 (riktigt snygg faktiskt!) och så här skriver Mats: Kameran startar runt en halv sekund. Fokus hittar den oftast under en halv sekund och sekvenstagning klarar den som bäst med ca 4,6 b/sek i JPEG (låst exponering) upp till ca 1000 JPEG eller 7 RAW. Med varierande ljusmätning dras hastigheten ner rejält och den klarar inte speciellt många bilder per sekund, alltså inget förstahandsval för dig som fotar mycket sport eller dylikt. Normalzoomen EF-M 15-45 som ingår i kit autofokuserar mycket följsamt och näst intill ljudlöst med M10:an, vilket är suveränt för dig som filmar mycket.

Läs resten av testet här: Canon EOS M10 + EF-M 15-45/3,5-6,3 IS STM