Canon EF-M 15-45/3,5-6,3 IS STM svart/graphite (till EOS M)

Test

Vi har redan testat Canons nya 15-45mm till EOS M-systemet och om vi ska tro rykten så kommer Canon att utveckla EOS M under 2016. Vi hoppas att Canon visar framfötter bland spegelfria kameror för de kan det här med bild...

Mats skriver om det nya objektivet: Canon EF-M 15-45/3,5-6,3 IS STM är ett behändigt och väldigt lätt objektiv. Byggt till större del av plast och med bajonettfattning också av plast, men zoom och fokusring känns helt okej. Vid start av kamera är konstruktionen som sådan att man måste släppa på spärren för zoomen, och objektivet växer med ca 2,3 cm på längden som mest. Autofokus jobbar snabbt och mycket tyst tack vare STM-motorn, vilket är speciellt bra vid filmning. Bildstabiliseringen är effektiv och kompenserar för ca 4 steg längre slutartider än normalt.

Läs resten och kolla in bilderna här: Canon EF-M 15-45/3,5-6,3 IS STM svart/graphite (till EOS M)