• Brutus böcker

  Brutus Östling var och hälsade på hos oss och vi har ett gäng böcker kvar som vi säljer till kanonpris i Lagershopen. Om du är intresserad av dessa så ta en sväng förbi. Robin hälsar att han bjuder på en fin chokladbit till att som kommer förbi!

  Bor du långt bort men vill köpa en bok? Maila till robin@cyberphoto.se så får vi se vad vi kan göra. Böckerna är fantastiska på många sätt men det bästa med Brutus är att han gärna delar med sig av sin kunskap och många konkreta tips. Alla som varit på en föreläsning vet att man kommer med handfasta och konkreta tips som man vill prova i verkliga livet. Så har du chansen att få vara med på en föreläsning så ta den...det är det värt!

 • Sony DT 18-135/3,5-5,6 SAM

  Test

  Vi fortsätter att testa Sonys sortiment av objektiv och turen har kommit till DT 18-135. Mats har tagit med sig denna på äventyr ute i naturen och den får visa vad den går för. Sitter du på en Sony-kamera så är det läge att läsa testet...

  Du hittar hela testet här: Sony DT 18-135/3,5-5,6 SAM • Det var droppen...

  Vår tävling fortsätter, temat är Svensk Natur och du har tom 15 juni på dig att skicka in ett bidrag att tävla med. Läs alla reglerna lite längre ned i Bloggen. Förstapriset är ett riktigt fint pris, en heldag på Orsa Rovdjurspark för 2 vuxna, 2 barn värde 3000kr.

  Se till att greppa chansen till seger med ett bidrag till oss. Lycka till!

 • Samsung Galaxy Gear Fit

  Test

  Ibland så ser man framför sig hur häftiga grejer det finns i framtiden men när väl framtiden är här så tar man produkterna för givet. En "smart" klocka med massor av funktioner, en välvd AMOLED-display som kan visa E-Post, vem som ringer, meddelanden och även har inbyggd pulsmätare som synkar med appen S-Health för statistik och registrering av din träning...är inte det en produkt man såg i framtiden för inte så länge sen?

  Och nu är den här! Peder har hårdtestat den i sin egen vardag samt träning och du kan läsa hela testet på vår sajt redan nu. När kommer första smarta klockan som kan styra din kamera? Hmmm, det kanske man redan kan...det måste jag kolla upp!

  Testet finner du här: Samsung SM-R3500 Gear Fit Svart


 • Svensk natur IRL

  Den här bilden är tagen för två dagar sen, strax innan midnatt! Det visar hur underbart ljuset är i norra Sverige så här års. Bilden är tagen vid Stora Sjöfallet mot Ritsem. Fördelen med allt ljus är att man slipper stativ, säger Daniel, som tagit bilden.

  Se till att vara med i vår tävling som vi startade igår. Första priset är ett kanonfint pris där du och din familj eller vänner kan få en heldag med lunch på Orsa Rovdjurspark och en unik möjlighet att fotografera isbjörn. Läs mera genom att bläddra nedåt i Bloggen. Ett tips är att du tar dig lite tid imorgon, en bonus-dag för de flesta, och ser till att ta en bild som du vill tävla med.

 • I väntan...

  Jörgen från Luleå har skickat in den här bilden på en fiskgjuse till oss - tagen med Nikon D800 och ett Sigma 70-200 OS med 2x konverter. Som Jörgen skriver till oss så är bilden tagen i väntan på att hans Tamron 150-600 ska komma...

  Att fotografera fågel är något som många fotografer ramlar in på förr eller senare men man inser snabbt att det som krävs är brännvidd. Just därför är APS-C populärt bland fågelfotografer och vilken tur då att alla de stora märkena har fina APS-C-kameror. Nikon D7100, Canon EOS 70D och 7D, Pentax K-3 och Sony A77 och A77 II. Alla dessa kameror ger en brännviddsförlängning på 1,5x-1,6x vilket gör att 100mm på objektivet motsvarar 150-160mm. Därför kan ett 70-300mm räcka långt alternativt ett 70-200mm med konverter. Det blir också relativt små och lätta lösningar jämfört med fasta objektiv eller telezoomar med mycket hög brännvidd.

  Ett litet tips, vi har ett demoexemplar av ett Nikon 600mm F4 VR om du är sugen på att satsa ordentligt på fågelfotograferingen. Vill du veta mera om denna så maila oss på blogg@cyberphoto.se. Här kan du läsa mera om själva objektivet: Nikon AF-S 600/4,0G IF ED VR

 • LG G3 lanseras!

  Nyhet

  Idag lanserar LG sin nya G3 och det är en spännande nyhet nu när Samsung och Apple har haft ett övertag på marknaden. Kan denna knäcka sig in på marknaden? Är den så bra att den kan kämpa mot Galaxy S5, Sonys Z2 och Apple iPhone 5S?

  Tekniskt sett är G3 verkligen på topp men det är inte allt, det vet vi av egen erfarenhet. När det gäller foto-delen i nya G3 så har man en 13 Mpixel CMOS sensor med bildstabilisering, dubbla blixtar och ett avancerat fasdetekterande autofokus-system. Men som tillägg har G3 nu även en ny smart lösning, nämligen en Laser AF, en autofokus som mäter avståndet till objektet med Laser för att få bästa möjliga resultat. Något som kommer i kameror? Du kan läsa det mesta om denna nyhet på vår sajt redan nu, klicka bara här: LG G3 32GB Titan

 • Sony SLT-A77 II

  Test

  Alldeles snart kan du läsa ett av världens första test på Sony A77 II - skriven av Mats hos oss! Det är en av de kameror som skapat med snack på sistone och visst är det spännande att se vad den går för. Är du nyfiken?

  Vi ska inte hålla på det utan här kan du läsa testet redan nu: Sony SLT A77 II hus


 • Svensk natur

  Nu kör vi igång en tävling där förstapriset är riktigt fint, och unikt! Temat är Svensk natur och du har chansen att vinna en heldag på Orsa Rovdjurspark för 2 vuxna och 2 barn med entré till rovdjursparken med lunch på Grönklitts Toppstuga. Dessutom något riktigt spännande!

  I priset ingår en isbjörnsupplevelse att få komma nära de båda isbjörnarna Ewa och Wilbär och få möjligheten att fotografera dem inne i världens största isbjörnsanläggning. Totalt värde är ca 3000kr och du har chansen att komma hem med fantastiska bilder som dina vänner inte kan kopiera. Vad ska man göra för att ha chansen att vinna? Skicka in ditt bidrag (1/person) till blogg@cyberphoto.se i JPG-format med temat Svensk natur. Fri tolkning av temat, vinnare kan ej överklagas och ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Vinnare bestäms av en jury från CyberPhoto AB.

  Tävlingen pågår tom 15 juni.

  Lycka till!


 • Kurs 4 juni - Ljussättning

  Vi har platser kvar till kursen 4 juni som AIFO (Elinchrom) håller hos oss kl 18:00. Du får lära dig grunderna till ljussättning i studio för att komma igång med ditt egna porträtt och studiofotograferande. Kursen kostar egentligen 495kr men denna gång bjuder vi och AIFO på avgiften.

  Däremot är det först till kvarn som gäller så är du sugen ska du skicka in din anmälan nu på en gång. Du mailar oss på blogg@cyberphoto.se för att anmäla dig och bekräftelse kommer inom kort. Viktigt är att du tar med dig din egen systemkamera laddad och klar då det är i form av en workshop där alla anmälda får testa att arbeta med dessa blixtar. Det här är en fantastisk chans att få värdefulla tips och att våga komma igång med ljussättning. Allt i våra lokaler på Gräddvägen 5 i Umeå.

  Välkommen!

  Stort tack på förhand till AIFO som hjälper oss med denna utbildning!

 • Sony visar

  Sony är här och visar sina nyheter...

  Passa på att besöka lagershoppen i eftermiddag så får du se Sonys nyheter. Autofokusen i Sony A77 II är galet snabb och helt nya konstruktionen på sökaren i Sony RX100 III är absolut värt att kolla in.

  Välkommen!

 • Tillfälle...

  Har du en systemkamera med det medföljande objektivet, kanske ett 18-55 eller liknande men längtar efter något mera? Om du dessutom har en Canon eller Nikon så har vi ett erbjudande som gäller dig som följer vår Blogg - på Sigma 70-300mm Macro APO.

  Det här är ett bra objektiv som ger ett stort teleomfång, på Canon motsvarar det 112-480mm och på Nikon 105-450mm. Det betyder att du kan zooma mycket och kommer nära objekt som är långt borta. Dessutom har det en macro-funktion som ger dig möjligheten att börja med just macro och komma in i tänket kring fotograferandet av de små världarna runtomkring oss. För dig som följer Bloggen så erbjuder vi priset 1390kr inkl moms istället för 1990kr. Det gäller dock ett mycket begränsat antal så vänta inte med din order...

  Ring oss på 090-2007000 eller maila på info@cyberphoto.se för att lägga din order.

  Sigma AF 70-300/4-5.6 DG APO Zoom Macro till Canon
  Sigma AF 70-300/4-5.6 DG APO Zoom Macro till Nikon

 • Bälgar

  Nära, närmare, närmast...

  Har du använt bälg någon gång? De flesta har inte det. Det är väldigt kul... och väldigt komplicerat... kanske inte komplicerat att använda men komplicerat att få en skarp bild...

  Vi håller just nu på att testa bälgar. De är normalt alldeles för dyra men vi har hittat en som hamnar under 500kr och en som hamnar under 1000kr. Vi har inte exakta priser ännu och har inte testat klart för att se om de duger för pengarna. Om vi beslutar att ta upp dem i sortimentet så ger de möjlighet till otroligt mycket kul för otroligt lite pengar. Vi återkommer med mer info inom kort.

  Ser du vad bilden föreställer? Ta upp en tiokrona så ser du...

  /Thomas

 • Tack!

  Igår hade vi en fullsatt lokal hos oss, fylld med åhörare till Brutus Östlings föreläsning om sin fotografering. Ett stort tack först till Brutus som ville komma och gjorde ett fantastiskt jobb, som vanligt, och sen till alla er som tog er tiden att besöka oss på kvällstid.

  Vi hoppas innerligt att ni fick en härlig upplevelse och resa med Brutus, det brukar vara givande att gå på hans föreläsningar och workshops. För dig som inte kunde vara i Umeå igår så kommer vi att både tävla ut men även sälja Brutus böcker på vår Facebook-sida under nästa vecka så häng med där om du inte redan är en "gillare" där.

  Nu önskar vi dig en mycket trevlig och solig helg! Glöm inte att ta med kameran...

 • Nikon 1 V3

  Test

  Nikons nya 1 V3 är en otroligt snabb kamera med mycket ny teknik. Galet snabb på alla sätt och när man testar den upplever man den ibland så snabb att man måste vänja sig för att inte använda den felaktigt. Dessutom är byggkvalitén mycket bra, i stil med dyra Sony-kameror vilket idag får ses som beröm!

  Så här skriver Mats i testet: Kameran är redo för bildtagning ca en halv sekund efter start. V3:an är oerhört snabb i fokusering och avtryck, ibland upplevs det nästan som att bilden är tagen redan innan man ens tänkt ta den (med lite överdrift). Tid mellan bilderna har också förbättrats sedan tidigare modeller, till ca en halv sekund. I högsta sekvenstagningsläget med elektronisk slutare klarar den 60 & 30 b/sek med låst fokus och exponering, samt 10 & 20 b/sek med följade autofokus och exponering. Med mekanisk slutare klarar den som bäst 6 b/sek med fungerande exponering och kontinuerlig fokus. Rätt imponerande att den klarar ta bilder i högsta upplösning med samtliga sekvenstagningslägen, och till och med i RAW-format, helt otroligt. Rekommenderar minneskort med mycket utrymme, det går rätt snabbt att fylla minnet om man tar bilder i högsta sekvenstagningsläge.

  Testet är mycket omfattande så ta dig gärna tiden och läs igenom här: Nikon V3 svart kamerahus + NIKKOR VR 10-30mm f/3,5-5,6 VR

 • Hoppet lever!

  Elias Kunosson skickar oss denna bild vilket passar bra då cykelsäsongen dragit igång på allvar och med värmen kommer ju suget, eller hur? För dig som har cykling som hobby måste den här årstiden, bortsett från eventuell allergi, vara fantastisk.

  Elias skriver: Vi har fortfarande snö kvar här upp till fjälls men nu börjar värmen även att nå oss. Man kan fotografera utan vantar och långkalsonger vilket är mycket skönt! Jag kommer att bege mig söderut snart nu när säsongen är över och tänkte dela med mig av en cykelbild som fick mig att känna suget efter sommar, värme och cykling igen. Bilden tog jag med en Canon EOS 1D Mark III, ett EF 135mm f/2.0 samt Elinchrom Ranger RX triggad med en Skyport. 1/320 sek och bländare 4 på ISO 250. Ha en skön sommar!

 • En teaser...

  Nyhet

  Canon kommer att lansera denna inom kort, en riktigt läcker paketering av höjdarkameran G1X Mark II. Du kommer att kunna beställa den via oss så klart och inom kort...En riktigt fin julklapp till dig själv så här ett halvår i förväg?

  Mera information kommer inom kort...håll ögonen öppna!

  Läs mera här: Canon PowerShot G1 X Mark II Premium-kit med sökare EVF-DC1 och läderväska DCC-1820 i presentbox


 • Sony DSC-RX100 III

  Test

  Redan nu kan du läsa testet på Sonys RX100 III hos oss! Mats har djupdykt i den här kameran och det är har tagit lite tid men däremot kan du få veta exakt vad den går för! RX100 och RX100 II har varit bland de bästa kamerorna i sin klass och III kommer nog att ta vid...

  Så här står det i testet: Att storleken på sensorn har betydelse för bildkvalitén är inget vi behöver fundera över, det blir helt enkelt bättre ju större den är. Sensorn i Sonys RX100 modeller är dubbelt så stor jämfört med de flesta kompakter, och det märks tydligt. Det finns självklart fler faktorer som har stor betydelse, som exempelvis signalbehandlingen (via nya processorn BIONZ X), d.v.s. hur kameran tar hand om all bildinformation. Även objektivets kvalitéer spelar mycket stor roll. 24-70 zoomen är helt ny för denna modell och har bättre ljusstyrka i teleläget, men kortare tele och mer vidvinkel, vilket visade sig vara en lyckad förändring. Skärpan är överlag bättre och särskilt ut mot kanterna, vilket även korrigeras via processorn på JPEG-bilder. Bra egenskaper vid starkt motljus också. För dig som gillar kort skärpedjup med mjuk och fin bokeh så är detta rätt kompaktkamera för dig, mycket tack vare större sensor och stora bländaröppningar. Bildkvalitén ser överlag väldigt bra ut med bl.a. bättre detaljåtergivning och lägre brus än vad de flesta kompakter i liknande storlek klarar, och det blir faktiskt bara svårare och svårare att avgöra om bilderna är tagna med en liten kompakt eller en betydligt större systemkamera.

  Resten och testbilderna hittar du här: Sony Cybershot DSC-RX100 III

 • Inspiration

  Den här bilden har Magnus skickat in till oss, tagen med Tamron 150-600 och ett EOS 60D kamerahus. Vi kommer att visa fler bilder kommande veckor tagna med just detta objektiv då vi gillar den så skarpt.

  Du får gärna skicka in din bild tagen med detta objektiv, publicerade bilder premieras med biobiljetter. Tack på förhand!

  Tamron SP 150-600/5-6,3 Di VC USD till Canon EOS
  Tamron SP 150-600/5-6,3 Di VC USD till Nikon F AF
  Tamron SP 150-600/5-6,3 Di VC USD till Sony DSLR/SLT

 • Brutus Östling ikväll!

  För er som anmält er och fått det bekräftat - se till att vara på plats hos oss ikväll kl 18:00 för att vara med om föreläsningen som Brutus kommer att hålla i. Om du inte anmält dig, så har vi fått ett par avanmälningar så det finns 4 platser kvar när detta skrivs. Först till kvarn!

  Helt utan kostnad kan du få en inspirationsfylld föreläsning ikväll i Umeå. Vill du anmäla dig så gör du det till blogg@cyberphoto.se och det är först till kvarn som gäller. Väl mött ikväll!

 • Drömmen blir sann?

  Har du haft svårt att välja objektiv senaste åren? Varje gång du börjar närma dig ett beslut så får du svårt att andas och det blir inget nytt objektiv. Är man, som många av oss, sugen på så många blir det lätt att man inte köper någon alls. Men vi har botemedlet.

  Köp en Sigma 50mm F1.4 ART. Det kan inte bli fel. Läs vad Mats säger i testet: Hoppsan, nu börjar det likna nåt. Skärpan är betydligt högre än vad det brukar vara på f/1,4, och inte alls samma mjuka teckning som man är van vid med i stort sett alla f/1,4 objektiv. Nedbländad ett steg ökar mittskärpan ytterligare och runt f/2,8 till f/11 är den knivskarp ända ut i kanter och hörn. På f/16 börjar lite diffraktion märkas av, men inget stort problem och kvalitén duger även på minsta öppning för många motiv och användningsområden. Svag vinjettering märkbart på full öppning, men i stort sett borta redan vid f/2,8. Optiken är i princip helt raktecknande och ger minst distorsion av samtliga dagens f/1,4 eller f/1,2 normalobjektiv oavsett prisklass, fantastiskt! Kromatisk aberration går att hitta men är inte så mycket att gnälla över, det förekommer bara i små mängder på större bländaröppningar och i extrema fall. Underbar bakgrundsoskärpa och fenomenalt bra motljusegenskaper.

  Om du är en av de lyckliga som får tillbaka på skatten i år så kan du välja vår kampanj "Köp nu - betala i höst" som gör att du kan lägga en order nu, få ditt objektiv inom ett par veckor och ta ditt livs bilder. Vi kan inte annat än att gratulera Sigma till ett objektiv som garanterat kommer att vinna många och fina priser under året.

  Läs mera här: Sigma 50/1,4 DG HSM ART för Nikon AF

 • Äntligen!

  Ett bra ord är Äntligen! när det gäller Tamron 150-600mm till Nikon. Vi har fått några idag och det är i alla fall en början att få fram såna till alla som väntar. Vi vet sedan tidigare att den presterar så vi förstår alla er som väntar och törstar efter denna glugg...

  Det har varit många månaders väntan för de som idag får sina objektiv utskickade från oss men vi hoppas att det har varit värt det. Om du redan har fått ditt exemplar (Canon) så får du gärna skicka in bilder tagna med detta objektiv så att vi kan visa dessa i Bloggen. Du premieras med 2 biobiljetter vid publicering och dessutom med äran att vara utvald :)

  Om du har en bild så maila in till blogg@cyberphoto.se nu direkt!

 • Sony Xperia Tablet Z2

  Test

  Surfplattor blir allt viktigare för fotografer som verktyg. I studion men även ute hos kunderna är det ett fantastiskt bra verktyg som gjort stor skillnad i hanteringen av bilder och möjligheten att visa dessa.

  Nu börjar även programvaruleverantörerna fatta galoppen och det kommer nya bildredigeringsprogram i Play-butiken samt App Store dagligen nu. Vi har nu testat Tablet Z2, som enligt många av oss här är den bästa just nu, från Sony som är en mycket seriös och bra satsning från Sony i att ta fram något maknadsledande. Vi tycker att de har lyckats. Läs testet här: Sony Xperia Tablet Z2 WiFi

 • Nikon Coolpix S9700

  Test

  Kompakta kameror med mycket zoom är populära och Nikons alternativ är S9700. Hade man för 5 år sen lanserat en kompaktkamera med 30x optisk zoom, Full HD Video och inbyggd WiFi samt GPS hade det varit en sensation, idag är det en i mängden. Men Nikon har, om någon, visat att bildprestanda inte avtagit utvecklingsmässigt med sina systemkameror...syns denna utveckling i S9700?

  Vill man ha just det vi skrev ovan, massor av zoom och bra funktioner är S9700 ett bra alternativ som kommer att ge sin ägare bra bilder och på ett enkelt sätt. Konkurrensen är stenhård så det är intressant att se hur den klarar sig mot de nya modellerna från konkurrenterna. Testet hittar du här: Nikon CoolPix S9700 svart

 • Nyheter under lupp!

  Vi har nya Sony RX100 III på test hos Mats just nu för att se vad den går för. Men innan vi kommer in på detaljerna så är lösningen med sökaren riktigt bra. Känslan är rätt, den ger en bra bild och konceptet med att gömma den i själva kameran är riktigt smart. Sony har verkligen lyckats här.

  Dessutom har vi en A77 II med 70-200 F2.8 på test för fullt och vi kommer att kunna presentera båda testerna inom kort. Gårdagens test på GH4 är en av våra mest lästa redan nu så intresset för den är på topp. 4K-filmning är något både Sony och Panasonic snabbt tagit till sig medan giganterna inom foto, Canon och Nikon inte visat framfötterna när det gäller 4K. Däremot är det Photokina i år och det finns plats för nyheter från många tillverkare, ovan nämnda men även från Pentax. Det här kommer att bli en spännande sommar och höst produktmässigt efter en ganska lugn period på ca ett år.

  Vad längtar du efter för produkter?

 • Panasonic DMC-GH4

  Test

  Idag släpper vi testet på den kamera som skapat mest snack senaste två månaderna. Panasonics GH4 har imponerat med sina specifikationer och nu återstår att se om den håller vad den lovar.

  Vi ska inte slösa mera tid här utan klicka in på länken så får du läsa testet: Panasonic Lumix DMC-GH4 kamerahus

 • Välkommen!

  Måndag 26 maj så kan du komma och surra med Sony och se alla nyheterna, A77 version II, Sony Alpha 7S och RX100 version III! Allt i vår Lagershop i Umeå och du får professionell hjälp av Sebastian från Sony.

  Sony har verkligen visat framfötterna och lanserat riktigt häftiga produkter. Alpha 77 version II är högst intressant, RX100 är en ikon redan nu, en av de mest sålda kompaktkamerorna på marknaden senaste åren och en kamera de flesta skulle välja att ha i fickan. Alpha 7-serien har börjat starkt och många älskar formatet, objektiven och den häftiga upplösningen i ett så litet format. Nu bygger man ut med Alpha 7S som dessutom fokuserar på filmning och sägs enligt ryktena ha galet bra brushantering på höga ISO tack vare ny sensor, neddragen upplösning och ny elektronik. Test kommer...

  Välkommen på måndag 26 maj mellan kl 15-17 för att kika på alla dessa godbitar och allt annat från Sony! Lagershopen på Gräddvägen 5 i Umeå är adressen.

 • Erbjudande!

  Vi har några Nikon D7000 kamerahus som vi säljer för 4990kr inkl moms. Det är ett mycket begränsat antal så vänta inte med att köpa ditt exemplar. D7000 är en av de mest prisvärda systemkamerorna som vi haft då man får fantastiska prestanda och bildkvalité till ett bra pris och nu när priset är under 5000kr så finns inte mycket att säga...bara att hugga!

  Ring oss på 090-2007000 eller maila oss på info@cyberphoto.se så ordnar vi det åt dig. Tack på förhand!

 • Sigma 50/1,4 DG HSM ART

  Test

  Vi laddar på med ett till test idag och det är ett objektiv som många väntar på och suktar efter, Sigmas nya 50mm F1.4 DG HSM Art som redan innan lanseringen blivit höjd till skyarna. Vi har hållit oss lugna. Tills nu. Det här är riktigt, riktigt bra!

  Läs bara slutsatsen i testet: Sigma 50/1,4 DG HSM Art hör till de absolut bästa objektiven som man kan köpa idag till sin Canon, Nikon eller Sony kamera. 100% Toppklass och borde med tanke på kvalitén kostat minst det dubbla. Jag är djupt imponerad av vad Sigma lyckats med till detta pris, och känner mig faktiskt lite smått euforisk över att det äntligen finns en skarp f/1,4-optik på full öppning som inte kostar skjortan, underbart.

  Vill du läsa resten och kolla in våra bilder så gör du det här: Sigma 50/1,4 DG HSM ART


 • Galaxy K Zoom

  Test

  Samsungs nya K Zoom har rönt stort intresse och vi har testat den nu precis som vi testar våra kameror för att se vad den går för när det kommer till bildkvalité. Referensen har varit det den tävlar med, andra smartphones med det bästa i kameraväg. K Zoom krossar där.

  Bilderna är på ett helt annat plan än alla andra smartphones och för mig personligen skulle detta räcka långt vid en charter-resa eller ett dagsäventyr på Skansen. Vill man ta sitt livs bilder är det en systemkamera som gäller men för att dokumentera och ha möjligheten att skriva ut bilderna i vettigt format vid behov så är K Zoom nyskapande eftersom den också funkar att ha i fickan jämfört med föregångaren som är betydligt klumpigare.

  Så här skriver vi i testet: Galaxy K Zoom är en mobil för dig som har högre krav på kameran och vill kunna zoom utan att bilderna förstörs. Den är också på många sätt den perfekta resekameran då du alltid har den med eftersom det är en mobil. Utan att mobilen känns klumpig har Samsung lyckats att få in en bra kamera med 10x optisk zoom i ett relativt litet format. kameran på denna mobil kan vi inte ge annat än toppklass då det inte finns konkurrerande produkt som ens kommer i närheten av dennes bildkvalité.

  Läs resten och kolla in testbilderna här: Samsung Galaxy K Zoom Svart

 • Sony RX100 III

  Nyhet

  Med RX100 gjorde Sony succé på kameramarknaden och version II följde upp detta. Många av er som följer oss har valt en RX100 som kompaktkamera och nu kommer man med en ny version som får efternamnet III. Är det värt att kika på den istället?

  Man har arbetat hårt med att göra en bättre kamera med bättre förutsättningar till riktigt bra bilder. Nytt objektiv med bättre ljusstyrka och optiska egenskaper är kanske det viktigaste men även en ny och starkare processor. Det nya objektivet är ett 24-70mm f/1.8-2.8 istället för det tidigare 28-100mm f/1.8-4.9. Spontant känns det som ett trevligare omfång om man tar ljusstyrkan i beräkningen. Formatet XAVC-S som ger möjligheten till 50 mbps i en kompaktkamera finns i RX100 III, en fantastisk utveckling faktiskt. Bildhanteringen påminner om den i Alpha 7 / 7R med samma typ av hantering när det gäller diffraktion, brusreducering och detaljåtergivning.

  Men det bästa har vi sparat till sist. RX100 III har en inbyggd sökare som man fäller upp precis som en inbyggd blixt. Den sitter längst till vänster på kameran och fälls upp med en liten knapp på sidan. Det är en smart lösning som vi tror kommer i flera andra kameror inom kort. RX100 III är ännu ett lyft i RX-serien och leveranserna börjar redan i juni.

 • Tester på gång...

  Vi har flera spännande tester på gång och det är massor av rykten där ute på nya produkter från flera leverantörer. Det här kan bli en mycket spännande vår och sommar med tanke på att många produkter behöver uppdateras och det är Photokina i Köln i september.

  Tester som vi håller på med nu är bland annat Sony A77 II, Panasonics GH4 och inom kort kommer vi att testa GM1 tillsammans med nya Leica 15mm och mycket mera. Dessutom så tror och hoppas vi att det kommer en hel drös med nyheter under sommaren 2014 så vi står laddade och klara. Testet på A77 II blir spännande då specifikationerna är så bra och vi har sett hur Sony på sistone lyckats mycket bra med exempelvis Alpha 6000 och Alpha 7. GH4 är det väl ingen som missat, en otroligt stark nyhet som kommer att förändra mycket av filmandet rent tekniskt. Fantastisk banbrytande produkt!

  Sen kan vi berätta att det inte dröjer länge till så börjar vi att leverera ut de första Tamron 150-600 till Nikon, efter månader av väntan så kommer ett gäng av våra kunder som väntat längst ha en sån i näven. Även till Canon kommer inom kort medan Sony-användarna får vänta lite till. Men det är på gång så det kan bli en riktigt fin vår för alla naturfotografer...

 • Pentax HD DA 55-300/4-5,8 ED WR

  Test

  Telezoom till Pentax är efterfrågat och Mats har testat HD DA 55-300 ED WR idag till er som är sugna! Pentax har gjort en succé med K-3 och vi tror att Pentax har mycket nytt på gång i år så märket Pentax (Ricoh) är värt att hålla extra koll på...

  Så här skriver Mats: Ny version av Pentax 55-300-zoom. Teleobjektiv lämpligt för t ex sport, naturfoto och porträtt. Konstruktionen är snarlik den hos föregångaren, så den stora skillnaden är vädertätning, den nya HD-antireflexbehandlingen och vissa exteriöra designförändringar. Bildvinkeln motsvarar brännvidd på ca 80-450 mm i 35 mm-format. Passar endast kameror med sensor i APS C-format (ej fullformat eller analog kamera).

  Du hittar bilder och resten här: Pentax HD DA 55-300/4-5,8 ED WR


 • Tävla.

  Canon stöder en tävling på sajten picturescandinavia.com just nu där du har chansen att vinna fina priser. Vad sägs om chansen att vinna en EOS 5D Mark III, EOS 70D eller nya G1X Mark II?

  Du läser mera om tävlingen på Picture Scandinavia där alla regler, klasser och all information finns tillgänglig. Kategorierna just nu är Iscensatt porträtt samt Gatufotografi och om du väljer att delta i tävlingen så önskar vi dig Lycka till!

 • Inspirationskväll

  Nästa vecka har vi två tillfällen att besöka oss och få inspiration för sitt fortsatta fotograferande. Onsdag 21 maj är Amanda Björk, fotograf & bildredaktör på plats och kvällen efter, 22 maj, är Brutus Östling, världskänd fågelfotograf på plats.

  Så bor du i eller nära Umeå är det dags att ta sig i kragen och anmäla dig, det är en gyllene chans att, utan kostnad(!), ta del deras erfarenhet och få inspiration för ditt egna fotograferande. Amanda Björk visar bilder från sin resa till Los Angeles och berättar om internetfenomenet Kung Fury - det filmprojekt som startade i Umeå och blev världskänt genom en finansieringskampanj på hemsidan Kickstarter. Vi får höra mer om hennes erfarenheter som fotograf och se bilder b la från resan till Los Angeles där hon följde med för att dokumentera gruppens upplevelser.

  Brutus tar med dig på en 2 timmar lång resa i sitt fotograferande och sin jakt på nya fåglar att föreviga på bild. Unika bilder, en bra berättare och ett par timmar tid gör det till en bra kväll som kommer att få alla besökare att vilja fotografera fåglar. Ställ dina frågor också direkt till Brutus som är här över kvällen och du får möjlighet att skaffa dig hans böcker till kampanjpris om du vill få med dig inspirationen hem.

  Anmälan till dessa tillfällen gör du på blogg@cyberphoto.se nu på en gång. Det är ett begränsat antal platser, det är kostnadsfritt och båda tillfällen så kör vi igång kl 18:00 respektive kväll. Du är hjärtligt välkommen!

 • Samsung NX S 16-50/2-2,8 ED OIS

  Test

  Samsung har skapat en S-serie för att man enklare ska hitta de finare objektiven. 16-50mm F2-2.8 OIS är först ut och vi har redan tidigare släppt vårt test på denna och du kan läsa vår sammanfattning via länken nedan. Men...

  Många inser inte att detta objektiv faktiskt är unikt på många sätt. Den klarar sig oerhört bra och är på många sätt bland de bästa objektiv som byggt. Ljusstyrkan är unik, känslan är i klass med det bästa på marknaden oavsett varumärke och de optiska egenskaperna, bokeh inräknad, är i klass med det absolut bästa. Det är lätt att slå undan Samsung i tanken när man ska skaffa en ny kamera men med tanke på hur bra objektiv man kan få till en Samsung till bra priser (finns många bra och prisvärda Samsung-objektiv) och hur kamerorna presterar så är de i klass med alla klassiska kameramärken. Dessutom är vissa modeller möjliga att få till riktigt vassa priser just nu (NX300, NX30...) vilket gör det än mera intressant.

  Kolla in testet på 16-50 här: Samsung NX S 16-50/2-2,8 ED OIS

  Har du frågor om Samsung så ring oss gärna. Vi finns på telefon 090-2007000 och mail: info@cyberphoto.se för dig!

 • Galaxy Gear 2 Neo

  Test

  Det här är en produkt som vissa av oss fnyser åt, eller rycker på axlarna åt, men för de som redan vande sig med första versionen så kan man knappt klara sig utan. Finns många fördelar med dessa produkter även om de inte passar alla. Det som fanns som svagheter på första varianten är nu åtgärdade och Gear 2 Neo är en klart bättre produkt. Varför?

  Läs testet så går vi igenom skillnaderna och fördelarna med denna version men också anledningarna att överhuvudtaget ha en Gear 2 Neo. Den kanske passar dig också? Blir du nyfiken så hittar du hela testet här: Samsung SM-R3810 Gear 2 Neo Svart


 • Stabilt erbjudande!

  Vi har köpt upp ett parti Manfrotto som utgår och får in dessa på vårt lager inom några dagar. Vi kan erbjuda ett riktigt kanonpris men det gäller ett begränsat antal av två varianter så vänta inte för länge med att fundera...

  Ett av paketen har ett trevägshuvud och vi får mycket frågor varför man ska ha det istället för en traditionell kulled. Det finns många orsaker och subjektiva åsikter men generellt är ett trevägshuvud lite långsammare att arbeta med då du ställer en led i taget. Fördelen blir att om man fått till ett bra plan horisontellt så kan man arbeta med det vertikala planet utan att riskera ställa om det horisontella. En kulled ställer du ju in alla plan på samtidigt vilket gör det snabbt, smidigt men också lättare att ställa fel. Personligen uppskattar jag trevägshuvuden vid användning till landskap och i synnerhet macro, det är lättare att ställa in det exakt. Men det är som med det mesta - det blir subjektiv vilket man föredrar. Däremot är både 190 och 055 fantastiska stativ, riktigt bra klass och kvalitet. Du kan läsa mera om våra erbjudanden via länkarna nedan:

  Manfrotto 190 XPRO B + kulled 496RC2
  Manfrotto 055 XPRO B + trevägshuvud 804RC2

 • Nikon lanserar!

  Nyhet

  Nikon har en riktigt fin lineup av tele-objektiv och nu förnyar man den ytterligare med en ny version av 400mm F2.8 VR och samtidigt en telekonverter som uppdateras. Förbättrade prestanda när det gäller bildkvalité, autofokus och hastighet är utlovat. Dessutom 816gr lättare, det är mycket på en sån här produkt!

  Nikon skriver så här: Detta superteleobjektiv med FX-format är konstruerat för att leverera precision vid alla hastigheter och är perfekt för professionella fotografer inom sport och nyheter som kräver den bästa prestandan. Med en maximal ljusstyrka på f/2,8, en helt ny optisk design och Nikons nya SPORT-vibrationsreduceringsläge (VR) kan NIKKOR 400 mm f/2.8 ge fantastisk bildkvalitet och följa snabba rörelser med otrolig skärpa. Det nya optiska konceptet gör objektivet lättare än föregångaren. Det har två fluoridglas som förbättrar prestandan och reducerar vikten för enklare hantering. Den hållbara konstruktionen gör att objektivet tål tuff, professionell användning och inkluderar en fluorinebeläggning som avvisar vatten, damm och smuts utan att kompromissa med bildkvaliteten.

  Om nya telekonvertern skriver man följande: Nikons nya AF-S TELECONVERTER TC-14E III som ökar brännvidden på utvalda NIKKOR-objektiv med 40 procent. Med en mindre konstruktion och förbättrad ergonomi är den perfekt för sport-, press- och naturfotografer som vill utöka brännvidden: om den används med det nya NIKKOR 400 mm f/2,8 ökas brännvidden till 560 mm. Telekonvertern ersätter den nuvarande AF-S Telekonverter TC-14E II.

  400mm VR F2.8 kommer att ha ett ca.pris på 120.000kr inkl moms och leveranser börjar 28 augusti.
  Telekonvertern kommer att kosta ca 5290kr och leveranserna börjar 28 augusti.

  Även nya Prostaff 7S (kikare) lanseras, en uppdaterad variant av 7-serien som är lätta och vattentäta. Leveranserna börjar under sommaren 2014 och priser hamnar mellan 1890-2490kr. Även Nikon 1 S2 lanseras idag i enkel- och dubbelkit med objektiv.

 • Pentax K-50

  Test

  Bakom Nikon & Canon så skuggar Pentax med sina kameramodeller. K-3 är välkänd efter alla fina tester och många av er har köpt just den modellen. Men även K-50 är en kamera värd att kika närmare på, speciellt så här i studenttider...

  En kamera är en mycket bra present vid studenten. Den fyller en praktiskt funktion men kan även vara inkörsporten till ett livslångt intresse för bild. K-50 är Pentax mellanmodell och liksom många andra sådana riskerar de att hamna i skymundan. Läs testet så får du se att K-50 är en kamera att ta på allvar, en kamera som utmanar, speciellt på stillbilder. Du hittar hela testet här: Pentax K-50

 • Canon objektiv!

  Nyhet

  Idag lanserar Canon två nya objektiv - ett nytt 16-35 F4L IS USM och ett 10-18 F4.5-5.6 IS STM för APS-C-kameror. Ett komplement till den redan existerande 16-35 F2.8L och en lättare variant av 10-22 till APS-C med STM-motor för filmaren kan man sammanfatta dagens nyheter.

  Det som slår oss är priset på 10-18 som med den fina STM-motorn landar på ett pris som bör tilltala de flesta, ca 2590kr. Perfekt för dig som vill filma med vidvinkel, tex sport, action eller monterar din EOS på bilen för att filma åkbilder. STM-motorn ger ett mycket bra resultat vid filmning så detta måste ses mycket prisvärt. 16-35:an har en riktigt fin 9-bladig bländare vilket tillsammans med stabilisering gör den mycket intressant även för professionella användare.

  Så här skriver Canon själva idag: Det här objektivet ger ännu större flexibilitet vid vidvinkeltagning – till exempel vid fotografering av landskap och arkitektur eller när utrymmet är begränsat. Med förstklassig optisk konstruktion och fast bländare f/4 blir resultatet tydligt och skarpt även under riktigt utmanande förhållanden. EF 16-35mm f/4L IS USM är Canons första vidvinkelobjektiv i L-serien som har optisk bildstabiliseringsteknik, något som ger 4 stegs fördel jämfört med objektiv utan bildstabilisering (IS) och som ger detaljerade och klara bilder. IS-systemet är nydesignat och har flera förbättringar, inklusive gyrosensorer för större noggrannhet vid traditionell fotografering eller panorering.

  Canons banbrytande ringformade ultraljudsmotor ger snabb och tyst autofokusering (AF) – idealiskt vid fotografering i läget AI Servo AF. Fullständig kontroll över bildkompositionen ges via objektivets fokusring, som kan användas helt manuellt och i AF-läge. Fotografen har alltså möjlighet att finjustera fokus direkt när det behövs. Objektivets optiska uppbyggnad levererar högsta bildkvalitet och har två UD-glas (ultra-low dispersion) som minimerar kromatiska avvikelser och eliminerar suddiga färger. Antireflexbehandlingen Super Spectra dämpar reflexer och ljusslöjor och fluorinebeläggningar på de främre och bakre linserna stöter bort och avlägsnar damm och vattendroppar. Och tack vare objektivets 9-bladiga cirkelformade bländare skapas en attraktiv bakgrundsslöja.

  EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM är det perfekta objektivet för alla som vill bredda sin utrustning och få med mer i varje bild. Objektivets imponerande brännvidd 10-18 mm möjliggör många olika tagningar, från semesterbilder av exempelvis vidsträckta, böljande landskap och stadsbilder till gruppbilder i begränsade utrymmen. Objektivet är kompakt och lätt i sitt utförande.

  Den optiska bildstabilisatorn i 4 steg ger konsekvent skarpt och stadigt resultat vid handhållen tagning och Canons stegmotorteknik (STM) säkerställer högpresterande autofokus vid stillbildsfotografering och tyst autofokusering vid filminspelning. Kombinerat med EOS digitala systemkameror som kan hantera AF vid filminspelning, ger STM-tekniken följande, kontinuerlig fokus, perfekt för att följa rörliga motiv och ge mjuka övergångar när fokus förändras mellan objekten. Tyst fokusering förhindrar också att oönskat ljud kommer in i filmljudspåret. Inspelat ljud återges både tydligt och verklighetstroget. EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM har både ett UD-glas och flera optimerade linsbehandlingar som levererar enastående bildresultat i alla brännvidder.

  EF 16-35 f/4L IS USM hamnar på ca 10390kr (Juni 2014)
  EF-S 10-18 f/4.5-5.6 IS STM hamnar på ca 2590kr (Juni 2014)

 • Samyang 10/2,8 ED AS NCS CS

  Test

  Mycket bokstäver för att vara ett enkelt objektiv i denna Samyang-nyhet. Du ser snabbt att den får en Toppklass-logo och det är lite överraskande då priset är något högre än tidigare på Samyang och då höjer vi kraven.

  Mats skriver: Objektivet känns gediget byggt med lämpligt motstånd i fokus och bländarring, som ger halva bländarsteg, förutom mellan f/2,8 och f/4 där mellansteget saknas. Fastmonterat motljusskydd ingår och filterfattning finns ej pga välvd frontlins. Som med alla Samyangs objektiv är det manuell fokusering som gäller, och säkrast är att alltid ställa in fokus på största bländaröppning, och sedan blända ner om så önskas innan exponering sker. Om man bländar ner före fokusering så är det nästan hopplöst att avgöra var fokus ligger pga det ökade skärpedjupet, plus att man inte kan lita på avståndsskalan. Men efter ett tag lär man sig var på skalan t ex oändligt ligger. Live view, focus peaking och gärna förstoringsfunktion för skärmen (alternativt EVF-sökaren) är alla tre mycket bra och näst intill nödvändiga hjälpmedel för att vara säker på att fokus hamnar där man vill. Fokusindikering som förekommer i många DSLR-kameror fungerar med de flesta modeller, bortsett från Canon EOS.

  Resten hittar du här: Samyang 10/2,8 ED AS NCS CS


 • Svalbard

  Ett resmål som blivit populärt är Svalbard. Med en fauna som är väldigt exotisk och dessutom relativt lätt att nå fram till med bra guider så förstår man varför. Äventyraren i dig kanske spritter till när du läser om Svalbard?

  En av våra kunder (Jan Ring) har besökt Svalbard och skickat in den här läckra bilden. Efter att endast sett isbjörnen på avstånd så fick de närkontakt med denna bamse på över 500kg. Fjällräv, Svalbardsren, Ripa, valar och sälar är också en del av faunan. Våren och sommaren är tydligen mycket vacker med mycket blommor under en period samtidigt som 200 fågelarter invaderar landet för att häcka. Lägg till en midnattssol från mitten av april och augusti ut...

  Visst blir man sugen på att googla "Svalbard resa" när man läser om det?

 • Panasonic GH4 i handen

  Äntligen har vi fått in Panasonic Lumix DMC-GH4 på lager. Stora förväntningar och många längtar att få sin GH4 levererad och vi jobbar idag intensivt för att alla skall gå iväg till sina köpare!

  Om du endast vill ha kamerahuset så räcker det inte åt alla idag. Är du däremot ute efter GH4 med 14-140 (mums) så finns det i skrivande stund ännu på lager för den som är sugen. Först till kvarn...

  Panasonic Lumix DMC-GH4 + G Vario HD 14-140/4-5,8

  För övrigt så vill vi önska alla en riktigt trevlig helg!

 • Samyang 12/2,0 NCS CS

  Test

  Samyang överraskar oss gång efter annan genom att leverera optik till vettiga pengar. Är du ute efter ett kraftigt vidvinkelobjektiv kan du nu lyfta på ögonbrynen. Samyang 12/2,0 NCS CS är nu synad och du kan läsa testet.

  Mats skriver: Samyang har i det stora hela lyckats rätt bra med sin 12/2,0 NCS CS. Objektivet känns välbyggt och ger stora möjligheter att skapa väldigt fina och skarpa bilder.

  Samyang 12/2,0 NCS CS

 • Vinnaren av Macro-tävlingen!

  Nu har vi korat vinnaren och det blir Magnus Svarfvar som deltagit flitigt med bilder till våra tävlingar och med denna bild som bara kan beskrivas som perfekt så har du tagit din första seger. Stort GRATTIS!

  Sofia Sundberg och Kjell Nilsson som kom på pallen presenterades igår på Facebook och ett stort grattis även till er! Ni vinner fantastiska produkter från Sony som skickas ut inom 2 veckor. RX100 till Sofia och Kjell och en riktigt läcker Alpha 6000 från Sony till Magnus. Vill du läsa mera om dessa kameror så hittar du länkarna nedan.

  Tack för alla 260 bidrag, otroliga bilder, och ännu en gång grattis till Magnus, Sofia och Kjell.

  Sony A6000
  Sony DSC-RX100

 • Vinn en Sony Xperia Z2!

  Kom med och tävla i försommarens roligaste tävling där priset är en Sony Xperia Z2 - en riktig värstingmobil! Z2 har en maffig kamera på 20,7 Mpixel, video i 4K, supersnabb processor och är IP58-klassad (vattentät) för att nämna några specifikationer.

  För att delta så skickar du in din bild på temat “Min mobils värsta äventyr” till oss på blogg@cyberphoto.se.

  Du kan läsa mer om Xperia Z2 här

  Lycka till!

  Tävlingsregler:
  Skicka in din bild senast den 31 maj 2014. Ett bidrag per tävlande. Du som skickar in bilden ska vara samma person som har tagit den. JPEG format max storlek 5MB. Vi förbehåller oss rätten att använda bilden i marknadsföring och på hemsidan. Vinnaren utses av en jury bestående av personal från CyberPhoto, beslut kan ej överklagas. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

 • LG G2 Mini

  Test

  LG har tagit nya tag och lanserat några riktigt fina telefoner, G2 och Flex i synnerhet. Nu släpper man en mindre variant för dig som nöjer dig med en mindre skärm och ett enklare upplägg. Samsung har gjort detta med bravur, hur klarar LG det?

  Vi har även testat kameran för att se vad den presterar och du kan redan nu läsa hela vårt test här.


 • Adobe Lightroom Mobile

  Nyhet

  Ett bra redigeringsprogram till din iPad vore väl nåt? Du kanske redan har ett som du gillar men nu har Adobe släppt Lightroom Mobile som gör det bättre och enklare att synka och arbeta med dina bilder ute på fält.

  Det släpps först på iPad och snart till iPhone. Man kan även synka mot sin dator hemma och Lightroom 5 för enklare hantering. Nästan alla bildformat kan hanteras i den mobila versionen, även RAW, och man har arbetat hårt för att anpassa Lightroom Mobile till att vara enkelt, intuitivt och snabbt att hantera. Det ska påminna om känslan för övrigt i iOS vilket vi ser fram emot att testa.

 • Idag kommer...

  Vi att presentera vinnarna i vår tävling med temat Macro! Så håll koll i Bloggen under eftermiddagen för att se bidragen som tog sig till Topp tre och om du kanske är bland dem? Håll tummarna så kommer svaret inom kort...


 • Zeiss Touit 12/2,8 (Sony Nex)

  Ett mycket speciellt objektiv som nu testats av oss är Zeiss 12mm vidvinkel till Sony. Känslan är precis rätt, ett vackert blomformat motljusskydd ingår och storleken passar till Nex och nya Alpha-serien som handen i handsken. Priset är inte det lägsta men heller inte skyhögt om den presterar som man förväntar sig. Hur klarar den sig?

  Den stora skillnaden mot många andra objektiv från Zeiss är att man får autofokus. Känslan i objektivet är dock inget som skiljer sig särskilt mycket utan det är på topp vilket du som använt Zeiss blivit van vid. Det är svårt att köpa något annat om man hunnit vänja sig så vi får passa på att utfärda en varning för att köpa sitt första Zeiss-objektiv, det kan leda till en lång och dyr livsstil i en uppåtgående spiral. Vågar du ta risken?

  Läs testet först: Zeiss Touit 12/2,8 för Sony Nex


 • Nikon School

  För dig som har köpt en Nikon så finns Nikon School utan kostnad, en utbildning som ger dig grunderna inom fotografering! Den hålls runtom i Sverige och 25 maj är den tillbaka i Umeå igen...se till att anmäla dig!

  Anmälan gör du hos Nikon på sajten (www.nikon.se) alternativt att du ringer 08-59410900. Platsen för utbildningen 25 maj är Gräddvägen 5, i våra lokaler, och är du anmäld och klar så är du hjärtligt välkommen att närvara. Se till att ta med din egen kamera, färdigladdad och med minneskort, så att du får ut så mycket som möjligt av utbildningen.

 • Canon EF 100/2,0 USM

  Test

  Vi testar en gammal godbit idag, Canons fasta 100m f/2.0 USM. Du har säkert sett den tidigare men nu har vi också kikat närmare på den och ser vad den går för. Äldre objektiv är ofta spännande då de kan prestera riktigt bra rent optiskt. Kolla in vilken vacker bokeh det är på bilden här ovanför...

  Så här skriver Mats: Canon EF 100/2,0 USM tillhör Canons lite äldre EF-objektivserie och har hängt med på marknaden ända sedan 1991, men av någon underlig anledning känns det som att det blivit ett bortglömt och ett rejält underskattat objektiv. Förstår inte riktigt varför eftersom det är ju sanslöst skarpt och presterar bättre än de flesta fasta teleobjektiv. Ljusstyrkan är också relativt hög och bokeh´n är underbar. Sen är det också i mitt tycke tillverkat i ett lämpligt och behändigt format, tar inte speciellt mycket plats i kameraväskan och perfekt för dig som ska ut och resa.

  Du läser resultatet: Canon EF 100/2,0 USM

 • Fågel!

  De flesta som pysslat med fotografering under en tid har lockats av naturfotografering och kanske även fågelfotografering. Vill du bli rejält inspirerad så anmäl dig till vår föreläsning med Brutus Östling, en av Sveriges mest kända fotografer, som kommer att visa sina bilder och berätta en av alla sina berättelser under en kväll i maj.

  Du anmäler dig på blogg@cyberphoto.se och platsen är våra lokaler på Gräddvägen 5 i Umeå. 22 maj är datumet och vi kör igång kl 18:00. Programmet varar ca 2 timmar. Tack på förhand!

 • Känslan

  För att du inte ska glömma vilket lag du tillhör så rekommenderar vi starkt ett armband som påminner dig varje dag! Vi erbjuder till Canon och Nikon till ett kanonpris för att du ska behålla känslan även på jobbet eller skolan...

  Du hittar armbanden via länken nedan, endast 9kr/st, perfekt att lägga till din order eller kom förbi i Lagershopen och köp ett gäng! Det finns ett begränsat antal kvar i lager så vänta inte för länge. Behöver du visa ditt märkesväl ännu tydligare så har vi även jackor för alla årstider. Utförsäljning av piké-tröjor pågår för tillfället också.

  Canon-armband av silicon
  Nikon-armband av silicon
  Här hittar du kläder!

 • Zeiss Touit 50/2,8 Macro

  Test

  För dig som söker efter en bra investering till ditt system så ska du nog kika närmare på dagens test. Mats hoppade till i stolen när han kollade bilderna från Touit till Fujifilm. Dessutom fick alla säljare se något vi inte sett antingen förut eller på länge. Vad kan det vara?

  Så här skriver Mats: Zeiss Touit 50mm F/2,8, fast 50mm macro objektiv som ger skala 1:1 och motsvarande brännvidd 75mm i 35mm format, perfekt för t ex porträttfoto och macrobilder. Skärpeinställningen går steglöst från makro 1:1 till oändlighet. Optiken har nio bländarlameller som ger nästintill helt rund bländaröppning, som bäddat för mjuk och fin bokeh på full öppning. Skala 1:1 innebär att man i detta fall kan fotografera av en yta på ca 15x23mm på kortast närgräns, det vill säga samma storlek som kamerans sensor (APS-C).

  Inget revolutionerande i den texten men läs vidare här: Zeiss Touit 50/2,8 Macro för Fujifilm X


 • Nikon Manual Viewer

  Nyhet

  Nikon har en app som heter Manual Viewer (finns till både iOS och Android) kostnadsfritt som innehåller bruksanvisningarna till deras produkter. Du hittar den på iTunes och Play Butik redan nu och det finns redan ett gäng bruksar på svenska!

  Vi gillar när företag följer tiden eller ligger i framkant. Att lägga ut bruksarna på ett så enkelt och öppet sätt är kanonbra, speciellt för dig som är ute på vift och inte lusläst bruksanvisningen innan du börjar att använda produkten. En app ligger i tiden och kör du Nikons system kan du så enkelt ha tillgång till detta stöd vart som helst, när som helst. Canon har appen EOS Companion som vi skrivit om tidigare, också en mycket bra produkt för dig som vill lära dig fotograferande. Har du tips om en bra app, skriv gärna en kommentar!

 • Sony lanserar A77 II

  Nyhet

  Vi har precis fått information om att Sony släpper en Sony Alpha 77 II, eller version (Mark) två. Canons EOS 70D och Nikons D7100 tillsammans med Pentax K-3 har tagit stor del av marknaden senaste året och Sony laddar för kamp med en ny version av A77. Spännande!

  Sony har redan ett mycket imponerande Autofokus-system i sin relativt nya Alpha 6000 men A77 II ska ta det steget längre. Med 79 punkters autofokus varav 15 korslagda och en ny processor så ska denna vara väldigt, väldigt snabb och träffsäker. Man fortsätter med sin teknik kring den fasta spegeln som ger möjligheten till 12 bilder per sekund! Avancerad autofokus, 12 bilder per sekund, mera processorkraft, inbyggd WiFi med NFC, ny sensor som gör det möjligt att ha ett spann på ISO 100-25600 gör att A77 II blir mycket, mycket intressant för sport, action och annat som kräver fart! Dessutom vinklingsbar display vilket inte är så vanligt idag och vädertätad rejält. Tillverkar i magnesium. Priset är 11290kr för huset, ca 16790kr för 16-50 kitet och de börjar att levereras i maj.

  A77 II sätter press i APS-C-klassen och nu väntar vi med spänning på att få testa denna inom kort!

  Du kan boka ditt exemplar här: Sony SLT A77 II hus

 • Kampanjstart!

  Idag så startar fler riktigt vassa kampanjer! Vad sägs om Pengar Tillbaka på flertal populära Canon-objektiv och blixtar? Ipad på köpet till EOS 6D och pengar tillbaka vid köp av EOS 100D och 700D? Fujifilm kan vi erbjuda till fantastiska priser from idag...

  Om man sneglat på X-Pro 1 så kan man from idag köpa den för 8990kr inkl moms med XF 18mm objektiv. Det är ett galet bra pris! Vill du ha både 18 och 35mm så betalar du 11990kr, också mycket bra. X-M1, den kompakta i X-serien kan du köpa tillsammans med fina XF 27mm för endast 4490kr eller med 16-50 och 50-230 för 4990kr. Du hittar alla erbjudanden via länkarna nedan. Allt finns inte på lager men kommer inom kort så boka ditt exemplar redan nu!

  Fujifilm X-Pro1 kamerahus + Fujinon XF 18/2.0 R
  Fujifilm X-Pro1 kamerahus + Fujinon XF 18/2.0 R + Fujinon XF 35/1,4 R
  Fujifilm X-M1 Kampanjer!
  Canon EOS 6D hus
  Canon EOS 100D hus + EF-S 18-135/3,5-5,6 IS STM
  Canon EOS 700D hus + EF-S 18-55/3,5-5,6 IS STM