Sony DSC-RX100 III

Test

Redan nu kan du läsa testet på Sonys RX100 III hos oss! Mats har djupdykt i den här kameran och det är har tagit lite tid men däremot kan du få veta exakt vad den går för! RX100 och RX100 II har varit bland de bästa kamerorna i sin klass och III kommer nog att ta vid...

Så här står det i testet: Att storleken på sensorn har betydelse för bildkvalitén är inget vi behöver fundera över, det blir helt enkelt bättre ju större den är. Sensorn i Sonys RX100 modeller är dubbelt så stor jämfört med de flesta kompakter, och det märks tydligt. Det finns självklart fler faktorer som har stor betydelse, som exempelvis signalbehandlingen (via nya processorn BIONZ X), d.v.s. hur kameran tar hand om all bildinformation. Även objektivets kvalitéer spelar mycket stor roll. 24-70 zoomen är helt ny för denna modell och har bättre ljusstyrka i teleläget, men kortare tele och mer vidvinkel, vilket visade sig vara en lyckad förändring. Skärpan är överlag bättre och särskilt ut mot kanterna, vilket även korrigeras via processorn på JPEG-bilder. Bra egenskaper vid starkt motljus också. För dig som gillar kort skärpedjup med mjuk och fin bokeh så är detta rätt kompaktkamera för dig, mycket tack vare större sensor och stora bländaröppningar. Bildkvalitén ser överlag väldigt bra ut med bl.a. bättre detaljåtergivning och lägre brus än vad de flesta kompakter i liknande storlek klarar, och det blir faktiskt bara svårare och svårare att avgöra om bilderna är tagna med en liten kompakt eller en betydligt större systemkamera.

Resten och testbilderna hittar du här: Sony Cybershot DSC-RX100 III