Nikon 1 V3

Test

Nikons nya 1 V3 är en otroligt snabb kamera med mycket ny teknik. Galet snabb på alla sätt och när man testar den upplever man den ibland så snabb att man måste vänja sig för att inte använda den felaktigt. Dessutom är byggkvalitén mycket bra, i stil med dyra Sony-kameror vilket idag får ses som beröm!

Så här skriver Mats i testet: Kameran är redo för bildtagning ca en halv sekund efter start. V3:an är oerhört snabb i fokusering och avtryck, ibland upplevs det nästan som att bilden är tagen redan innan man ens tänkt ta den (med lite överdrift). Tid mellan bilderna har också förbättrats sedan tidigare modeller, till ca en halv sekund. I högsta sekvenstagningsläget med elektronisk slutare klarar den 60 & 30 b/sek med låst fokus och exponering, samt 10 & 20 b/sek med följade autofokus och exponering. Med mekanisk slutare klarar den som bäst 6 b/sek med fungerande exponering och kontinuerlig fokus. Rätt imponerande att den klarar ta bilder i högsta upplösning med samtliga sekvenstagningslägen, och till och med i RAW-format, helt otroligt. Rekommenderar minneskort med mycket utrymme, det går rätt snabbt att fylla minnet om man tar bilder i högsta sekvenstagningsläge.

Testet är mycket omfattande så ta dig gärna tiden och läs igenom här: Nikon V3 svart kamerahus + NIKKOR VR 10-30mm f/3,5-5,6 VR