• Teaser...

  Vi har varit och testat Nikon 60mm Macro på Tropikhuset i Holmsund (utanför Umeå) och det är en mycket trevlig glugg både för dig som kör DX och FX. Priset ligger bra till, autofokusen är snabb och träffsäker och formatet är kompakt. Mer om detta inom kort...

  Här ser du en av bilderna som togs idag. Det är en blå Pilgiftsgroda som verkligen sticker ut med sin härliga färg. Det är en teaser av de bilder som kommer inom kort på Bloggen - håll utkik!

  Mera om objektivet läser du här

 • Like Leica?

  Har du Leica M-optik där hemma? Är du sugen på att använda Leicas optik men på ett annat kamerahus? Hör av dig till oss så kan vi hjälpa dig att få ett verktyg som passar alldeles utmärkt!

  Vi kan erbjuda dig som läser Bloggen att få en M-adapter från Panasonic (värde 2599kr) på köpet vid köp av valfri Panasonic GX1. Välj vilken färg och vilket hus eller kit och ring eller maila oss så ska vi ordna att du får en sådan på köpet! Erbjudandet gäller ett begränsat antal så vänta inte om det här är vad du önskade dig!

  Läs mera här

 • Sista exemplaren...

  Vi har bara några få Fujifilm X100 kvar i lager nu...sedan är de borta och uppdateringen X100S tar över. X100 är fortfarande en fantastisk produkt som vi verkligen tycker om och är övertygade om blir en ikon i framtiden, en kamera att minnas. Dessutom är priset endast 6990kr för de exemplar vi har kvar.

  Så vad väntar du på? Vill du veta mera så ring oss på 090-200 70 00 och diskutera med oss. Vänta inte...

  Beställ här!

 • X-Trans

  Äntligen har Adobe anpassat Camera Raw och Lightroom bättre till Fujifilms speciella X-Trans CMOS bildsensorer. Det händer sällan eller aldrig att Adobe går tillbaka till ett avklarat kamerastöd, men trycket har varit högt från både användare och handlare. Uppdateringen kommer med version 7.4.

  Fujifilm använder en annan konfiguration av sensorn. Tanken är att mönstret inte ska upprepas lika ofta och därför undvika problem med moiré och därför kan Fujifilm skippa anti-aliasfiltret och detta i sin tur ger då högre detaljrikedom. Se övre bilden.

  De flesta kameror använder bildsensorer som använder så kallat Bayer färgfilter, se den nedre bilden. Denna skillnad ger mycket extraarbete för mjukvarutillverkarna och de jpg som kommer ur kameran har tidigare ofta varit bättre än de RAW du hanterat i Adobes programvaror. Detta har naturligtvis varit frustrerande. Capture One har också nyligen släppt stöd för X-Trans-sensorerna. Dock preliminära men de funkar riktigt bra.

  Fujifilm använder X-Trans CMOS i X-Pro1, X-E1, X100s och X20.

  /Thomas


 • Pixel

  Vi har nu Pixel i sortimentet som erbjuder mycket avancerade funktioner till ett fördelaktigt pris. En fjärrkontroll som ger dig funktioner som varit förunnade fjärrkontroller som ibland kostar tusentals kronor - för endast 599kr!

  Så här skrev Markus när han testade dessa: Pixel TW282 är en avancerad fjärrstyrning som erbjuder allt ifrån vanlig enbildstagning, till seriebildstagning och bulbläge, samtidigt som den erbjuder avancerade kontrollfunktioner för fördröjd exponering, långtidsexponeringar och intervalltagning (timelapse). Roligast är kanske möjligheten att kombinera flera av funktionerna för mer avancerad styrning, mer om detta senare. Originalfjärrkontroller som erbjuder i närheten av lika avancerad funktion kostar ofta minst 1500-2000kr - och då är de ofta inte ens trådlösa.

  Vill du läsa mera och beställa? Klicka på länkarna nedan.

  Pixel TW-282 E3 till Canon EOS
  Pixel TW-282 N3 till Avancerade EOS
  Pixel TW-282 DC2 till Nikon DSLR • Spara 25% just nu!

  Nu introducerar vi Samsung Shop för tillbehören till din Samsung mobiltelefon eller surfplatta. Köp originaltillbehör som de populära Flip Cover eller något annat som förbättrar upplevelsen av din telefon hos oss och du sparar 25% just nu.

  Bläddra runt och hitta rätt genom att välja den blå fliken här ovan (MOBILTELEFONI) så hittar du rätt.

  Ha en trevlig helg!

 • Bokeh FTW

  Ni som läser bloggen regelbundet känner till vårat intresse för en bra bokeh...

  Vi har testat massor av objektiv och vi har fått våra favoriter.

  Vi är både positivt överraskade och lite förvånade över att Sigma presterat så fin bokeh i sina senare objektiv, 50/1,4 och 85/1,4 är bra exempel .

  Bilden du ser är tagen på Photokina 2012.

  Kolla mer på bokeh >>

  Har du någon favorit som du tycker har riktigt bra bokeh?

  /Thomas

 • Tävla om Elinchrom!

  Tävlingen med temat Porträtt pågår - vill du läsa mera om reglerna så bläddra en bit ner i bloggen. Ivan Rodriguez har skickat in det här härliga porträttet som föreställer hans brorson. Ett bra porträtt har många ingredienser och visst hittar man en hel del i det här porträttet?

  Ta chansen att vinna ett eget studiopaket från Elinchrom genom att delta i vår tävling. Gör som Ivan och du har chansen! Som tidigare skrivet, reglerna hittar du en bit ner i Bloggen.

  Ha en trevlig kväll!

 • Nyhet! D7100

  Idag lanserar Nikon nya D7100, en riktigt vass APS-C-kamera med massor av häftiga funktioner och specifikationer. Mycket för dig som vill filma och dessutom en sensor som redan har fått mycket bra kritik, fast utan AA-filter!

  Om Nikon lyckas med det man gjort med D800E och Pentax klarat av med K-5 IIs så kommer D7100 vara en riktig favorit i denna klass. Inget lågpassfilter, nu med 51-punkters autofokus, möjlighet till extra beskärning som ger x2-faktor mot 35mm och lite snabbare seriebildtagning (upp till 7 bilder/s), dubbla SD-kortplatser, samma norm för vädertätning som Nikon D300s, slutare för minst 150.000 exponeringar men ändå relativt lätt vikt.

  Högre upplösning i displayen, OLED-display integrerad i sökaren för att få data direkt i sökaren och massor av nyheter när det kommer till filmningen med SlowMotion och mycket mera. D7100 är högst intressant för alla som vill uppdatera sin APS-C-kamera (D300, D300s, D7000, D90 osv.) eftersom man får allt det goda som D300s tidigare gav men dubbelt så hög upplösning, mycket bättre möjligheter när det gäller video och de fördelar när det kommer till skärpa, upplösning och krispighet som en sensor utan lågpass-filter visat sig ge.

  Säljstart 21 mars - då skickas de första exemplaren!

  Boka ditt exemplar här

 • 42,5mm f/0,95

  Vi berättade igår om världens ljusstarkaste objektiv. Nu vill vi berätta om en nyhet som tillhör det gänget...

  Har du en Micro-4/3-kamera och älskar fotografering, då ska du titta riktigt noga på Voigtländer 42,5mm f/0,95, den motsvarar då en 85mm f/0,95 på fullformat. Spännande!

  Den beräknas släppas sommaren 2013 och det kommer att bli en rejäl kö på den. Är du intresserad rekommenderar vi att du bokar upp ditt exemplar redan nu. Du kan naturligtvis backa ur din beställning när du vill. Priset är inte satt ännu, men vi gissar kring 9995kr.

  Voigtländer Nokton 42,5/0,95 >>

  /Thomas

 • 40mm f/0,33

  Denna gång ska vi titta på världens ljusstarkaste kända objektiv. Det finns troligen andra, militära, konstruktioner som vi aldrig kommer att känna till.

  Glasåtervinning
  Nu när de spegelfria kamerorna kommer stort så öppnas möjligheten att använda alla möjliga och omöjliga objektiv. Det har med avståndet till sensorn att göra, ska du rymma en hel spegelmekanism så går det inte att fokusera på oändligt med objektiv som är byggda för t ex övervakningskameror. Objektiv med C-gänga, eller C-mount om du vill, har blivit populära till Micro-4/3. Detta med tanke på både sensoravstånd och sensorstorlek.

  Intressant
  Jag vet att det finns fler där ute som tycker sådant här är intressant. Så till er kommer är en sammanställning av världens ljusstarkaste objektiv genom tiderna. Jag satte gränsen vid bländare 1,1, allt ljussvagare än det är inte speciellt ovanligt. Jag hade förväntat mig hitta kanske ett 20-tal objektiv men det blev över 130...

  Klicka här för att se hela listan >>

  /Thomas

 • Tävling:Porträtt

  Nu har du chansen att vinna ett komplett studiopaket från Elinchrom - ett RX ONE som går att styra från en dator eller surfplatta och som tar dig in i Elinchroms väl utbyggda system. Det är ett system vi tycker om!

  Du tävlar genom att skicka in ett bidrag per mail till blogg@cyberphoto.se där ditt bidrag är bifogat, ej länkat. Max 3 MB och helst i JPG. Du får tävla med ett bidrag (1st). Tävlingsperioden är tom 24 mars 2013. Inskickade bidrag kan bli publicerade i vår Blogg och på vår Facebook-sida (lågupplöst). Vinnaren får välja på kit med paraply eller softbox från Elinchrom, värde ca 4500kr. Juryns beslut kan ej överklagas. Ev.vinstskatt betalas av vinnaren. Juryn består av totalt 4 personer från CyberPhoto samt AIFO (Svensk lev. av Elinchrom). Tolkning av temat är fritt.

  LYCKA TILL!

 • New York - bonusmössa

  Fredrik Holmgren har skickat in en vinterbild över New York. Personligen tycker jag att bilden ser ut som en scen ur en katastrof-film, håller du med? Visst är staden lite frusen och stel på bilden, precis som man föreställer sig en vinter i The big apple.

  Tack för den bilden, som ger Fredrik en bonus-mössa från Nikon. Nu är det snart helg - glöm inte att ta med kameran vart du än ska eller vad du än ska göra.

  Vi önskar dig en riktigt trevlig helg nu!

 • Fredagstipset!

  Vi måste tipsa om LED 48 som alla borde ha i sin kamera-väska, en belysning som knappt kostar något men är ett mycket bra verktyg till allt möjligt! Nu har vi sänkt priset till låga 599kr så nu har du inga ursäkter för att sakna den i utrustningen...

  Det här är en av vinnarna i CyberPhoto Awards 2012 då priset jämfört med vad du får är på en helt unik nivå. En riktigt bra belysning att arbeta med och det följer med rejäla adapter-ringar i flera storlekar så man har täckt in nästan alla objektiv. Dessutom enkel och lätt att montera och att komma igång med. Så oavsett vart i din utveckling inom fotografering du befinner dig så är en LED 48 något att använda!

  Läs mer & beställ här

 • Mössa 5

  Den här bilden ger fotografen Sami Rahkonen en mössa för att man är lite avundsjuk på att få detta tillfälle ute i naturen. Sami skriver att han kom så nära som 5-6 meter från denna skogens drottning. Ett oförglömligt möte förstår vi!

  Att få kommer nära dessa stora djur i naturen hör inte till vanligheterna, förutom kanske i sin egen trädgård om man har en storväxt äppeltjuv, och det gäller att ha kameran med sig. Tack för alla härliga vinterbilder som har skickats in, vi ha njutit av varenda bild även om de inte tog sig ut till Bloggen. Tack!

  PS. Skrattar älgen? .DS

 • Mössa 4

  Nästa bidrag som vinner en mössa är Conny Jönsson, Höganäs. En bild med härliga färger och man känner verkligen hur vintern tagit ett stadigt grepp om vårt Svedala.

  Nu har vi en mössa kvar som vill få en ägare. Fortsätt skicka in.

 • Mössa 3

  Ytterliggare ett bidrag vinner en mössa från Nikon. Det är Jesper Stenmark som skickat in en bild på ett mäktigt norrsken som sveper över samhället Norsjö i Västerbotten. Riktigt skön bild tycker vi.

  Nu är det två mössor kvar som vill hitta sina ägare. Fortsätt skicka in bilder. Kanske blir den din.

  blogg@cyberphoto.se

 • Mössa 2

  Den går till Stig Arne Karlsson i Mariestad som har skickat in den här bilden. Vilken blick räven ger! En härlig vinterbild med bra färgskala. Tack för ditt bidrag, det ger dig en Nikon-mössa som tack!

  Vill du också skicka in ett bidrag? Kolla in Blogg-inlägget en bit ner så får du veta hur du gör.

 • Mössa 1

  Många av oss här är nästan fjantigt motor-intresserade vilket syns på vilken bild vi valde ut först. Den här bilden har Joel Carlsson skickat in och är från helgens event i Värmland, Svenska rallyt, där fransmännen tog jackpot och finländaren på bilden, Hirvonen, gick bet.

  En häftig actionbild - tack för den! Nu är vi extra sugna på lite läckert vinterljus eller kanske djurbilder? Skicka det du har och överraska oss! För mer info, läs blogg-inlägget nedan.

  Tack för bilden, Joel, och grattis till mössan!

 • Vinter!

  Skicka gärna in en vinterbild till oss så kan du få en fin Nikon-mössa som premie, vi har 5st mössor som väntar på ny ägare! På bilden ser du två av oss på CyberPhoto som älskar den här mössan. Dessutom rätt snygg, eller hur!

  5 bidrag som publiceras på Bloggen genererar en mössa. Skicka in din bild till blogg@cyberphoto.se så kanske just din vinterbild blir sedd av tusentals läsare i vår Blogg! Lycka till!

 • Smartast hittills?

  Många bra tillbehör till smartphones finns det men vi har fastnat för dessa som är riktigt vassa! Röde släpper alltså mikrofoner till iOS-enheter som iPhone och iPad. Det här är inga leksaker utan riktigt bra produkter med många smarta funktioner.

  Roger, som tar hand om kategorin Video hos oss, tipsar om dessa för dig som vill spela in ljud separat medan man filmar. Ställ din iPhone framme vid altaret när du filmar bröllopet, lätt att gömma undan pga storleken men ändå proffsig. Läs mera och boka ditt exemplar via länkarna nedan:

  Röde iXY Mic
  Röde SmartLav

 • Norrlandsdagarna!

  Imorgon är vi på plats på Norrlandsoperan i Umeå och visar upp både oss själva och en hel del av vårt sortiment! Om du ska besöka detta event så ses vi där, om inte så är vi på plats på webben, per telefon och i Lagershopen som vanligt.

  Under morgondagen visar vi upp nya Fujifilm X100s och X20 för första gången, på plats på Norrlandsdagarna! Vi kommer att ha en hel del av vårt sortiment på plats och även en del från vår mobil-grupp som sköter telefoni och surfplattor, ett verktyg för alla fotografer.

  Hoppas att vi ses där, välkomna!

 • Isigt värre

  Ibland önskar man att våren vore här istället för den här kalla, vita, långa och mörka vintern. Men det måste väl vara en fotografs dröm att bo i ett land med fyra skepnader per år? Andreas Sundell har nyttjat detta.

  Bilden du ser har han tagit med en Pentax Q och ett Sigma 105mm F2.8 Macro. Härlig bild - tack för att du skickade in ett bidrag, det gillar vi skarpt! Man kan titta en stund och se rätt roliga saker i den här bilden om man har lite fantasi. Vad ser du?

 • Aldrig kraftlös

  Jag kan verkligen rekommendera den här. Det är det bästa jag har köpt på länge och det känns som om alla borde ha en...

  När man flitigt använder sin mobil eller surfplatta så tar strömmen ganska snabbt slut. Var är man inte då, jo aldrig nära ett uttag.

  Den är liten, lätt och även den mest otekniske kan enkelt förstå sig på den.

  Det värsta som finns är när strömmen tar slut i mobilen ;)

  Jupio Power Vault Reseladdare >>

  /Louise

 • Före

  I helgen gifte sig min äldsta dotter med en man som aldrig sett in i pipan på mitt hagelgevär.

  Jag trodde aldrig att en man skulle duga åt min dotter. Ni som har döttrar vet vad jag menar. Men det fanns och det är underbart.

  Tänkte dela med mig av en bild från frissan innan bröllopet. Inte så utelämnande bild och jag verkligen gillade den.

  Bilden tagen med Nikon D800E och Nikon 70-200/2,8 på full glugg. ISO 1800 och på 1/200s. Jag har allt oftare börjat använda auto-ISO. Då kan jag ställa den bländare jag vill ha, oftast full öppning och kameran justerar ISO så att jag får en exponeringstid som jag klarar att hålla på fri hand.

  Det hela slutade med närmare 20GB RAW-bilder, men det går rätt snabbt med Capture One.

  /Thomas

 • Ett ödehus

  Här står mitt sommarparadis mitt ute i den tysta vinterskogen och väntar på att få tina upp igen.

  Canon EOS 5D, ISO 400, 1/800s och bländare 2,8

  /Anna

 • Prisvärda blixtar!

  Nu har vi testat! Meike har två toppblixtar som på många sätt påminner om Canons och Nikons flaggskepp. Både till utseende, design och funktioner. Däremot är prislappen en helt annan, åt rätt håll får man väl säga.

  Faktum är att vi tycker att dessa blixtar håller toppklass sett till vad man får för pengarna. I prisklassen finns det ingen konkurrens alls egentligen. Blir du nyfiken?

  Meike MK-580 till Canon >>

  Meike MK-900 till Nikon >>

  Glöm inte att kolla in våra kampanjer en vända till. Vi önskar alla våra kunder en skön och trevlig helg!