Högre höjder

Ofta finns det ett berg eller en kulle i närheten av där man bor, du kanske ser den varje dag men har du klättrat upp någon gång? Nyligen klättrade jag upp på Åsberget utanför Örnsköldsvik och idag var jag uppe på Södra Berget i Sundsvall

Södra berget fuskade jag till och tog bilen. Men att åka upp på en höjd och ta med kameran kan vara ett bra sommaruppdrag med kameran. Se till att du har vidvinkel så att du får en härlig vy alternativt ta flera bilder med samma inställningar på kameran så kan du göra en panorama i datorn efteråt.

Eftersom vyn inte ändras så har du god tid att lära dig manuella inställningar vid landskapsfotografering om du inte riktigt behärskar din kamera. Ställ den i M-läget (gäller alla systemkameror och kompaktkameror med manuella inställningsmöjligheter) och börja att testa dig fram. Glöm inte stativet!

Så se dig omkring, finns det en höjd nära dig och gör det till sommarens äventyr att ta dig upp och fotografera vyerna i din egen närhet! Lycka till!

/Tobias