Vidvinkel

Är grymt roligt att leka med vilket jag själv har erfarit nyligen! Nästan allt blir roligt att fotografera med vidvinkel så har du fastnat i fotograferande så är kanske en vidvinkel lösningen på torkan i den kreativa ådran. Sigma har fina vidvinkelobjektiv liksom Canon, Nikon och Samyang.

Vilken ska man då välja? Vill man testa lite och leka lite är Samyang 8mm och 14mm mycket prisvärda men även Sigma 15mm som vi har på kampanj är ett mycket bra alternativ, till ett bra pris just nu. Flera zoomobjektiv räcker långt som Nikon 16-85mm, Canon 15-85mm och Tamron 17-50mm. Alla ger en klart synlig vidvinkel och är ju mer användbara eftersom de täcker ett fint omfång.

Så har du tråkigt, vrid ner brännvidden och lek!

Samyang MF 14/2,8 ED AS IF UMC för Canon EOS
Sigma EX 15/2,8 DG Fisheye till Nikon AF
Tamron AF SP 17-50/2,8 XR Di-II LD Aspherical (IF) till Nikon AF
Canon EF-S 15-85/3,5-5,6 IS USM
Nikon AF-S DX 16-85/3,5-5,6 G ED VR

/Tobias