Glöm inte...

Att kopiera det du har på minneskortet till datorn. Glöm inte heller att formatera minneskort ibland. Att komma ihåg att ta med minneskortet är också ett hett tips. Jag själv glömde minneskortet sist jag var ute på lite äventyr för att fotografera och den känslan var inte särskilt behaglig. Jag vet ju att man ska ha ett extra kort i väskan och jag vet att det är klantigt...

Vad gäller minneskort är det smart att ha ett par stycken. En som aldrig lämnar kameraväskan förrän den där gången som man glömt det ordinarie hemma i kortläsaren. Minneskort är inte dyrt längre så det brukar inte behöva kosta många kronor att ha en backup i väskan. Men när det gäller minneskort, är det verkligen värt att köpa ett dyrare minneskort? Generellt så köps det i många fall för dyra och avancerade minneskort till kameror som inte utnyttjar korten fullt ut men ofta så är det också tvärtom. Har man en kamera med videoinspelning och man vill använda det så köp inte ett för litet minneskortet. Och ska du vara borta ett par veckor på semester och inte har tillgång till en dator så satsa gärna på 16GB eller 32GB.

Generella tips: Har du HD Video så välj ett Transcend Klass 10 eller Sandisk Extreme. Då vet man att det fungerar och att man inte är begränsad av minneskortet. Det är bättre att köpa 2st 8GB än 1st 16GB, just av skälet att man har en backup och de flesta kameraväskor har ett litet fack för ett extra kort. Om ett minneskort fastnar i kameran så försök INTE att ta ut det med våld. Lämna in det till en tekniker som oftast kan lösa det enkelt och på ett sätt att du kan fortsätta använda både kortet och kameran.