Epson R3000

När det gäller skrivare så har Epson varit starka under en lång tid just på fotosidan. R3000 ersätter inte R2880 utan blir en storebror som ger en hel del skillnader. Det man direkt märker är utsidan med en display och ett set med knappar som gör att det ska bli enklare att använda...

Men rent tekniskt då? Droppstorleken är mindre, för bättre precision och mindre bläckåtgång och man har ett nytt material i skrivarhuvudet som ska öka kvalitén på bilderna men samtidigt minska risken för att det torkar igen. När vi talar om bläcket så har Epson R3000 mycket större patroner än R2880 vilket gör att man mer sällan behöver byta patroner samtidigt som åtgången per sida sjunkit, enligt Epson med 16-17% per utskrift.

Dessutom växlar R3000 mellan matt och blankt bläck (svart) beroende på papperstyp, det är smidigt! Att den har trådlöst nätverk är dessutom en riktig höjdare. Att kunna hantera den från flera datorer och utan fysisk koppling är en stor fördel i många miljöer. Pluspoäng!

Vill du skriva ut fotografier hemma eller på kontoret så kan jag rekommendera två olika skrivare, beroende på din budget, och det är iX6550 från Canon och R3000 från Epson. Vi har även prissänkt fina R2880 till endast 5390kr!

/Tobias