Vinterbilder!

Det finns så väldigt många stilar och sätt att redigera bilder och dessutom helt subjektivt vad man tycker om, men ett enkelt sätt som visat sig vara uppskattat när det gäller att snabbt förbättra bilderna man tar tex. med familjen om man är ute och grillar, ute i backen eller något annat roligt, är att jobba med kurvor.

Du får en annan lyster och känsla i bilderna om du leker med funktionen kurvor som du hittar under Bild>Justeringar i CS. Denna funktion finns i praktiskt taget alla fotoredigeringsprogram. Det är bara att testa dig fram, men som i exempel bilden så drar jag upp de redan ljusa partierna och får fram de rosa kinderna och de blå ögonen på en gång!

Ta fram porträttbilder och testa dig fram. När du lyckas med en bild, så kan du behålla den uppe i programmet om du ska fixa flera bilder, så har du en referens så att bilderna får samma ton och känsla. Lycka till!

PS. Bilden är tagen med Nikon D700 & 50mm F1.4G Nikon AF-S .DS

/Tobias