Tips (Capture NX2)

En funktion i Capture NX2 som jag använder mycket är neutralkontrollpunkten. Den ger dig möjlighet att snabbt och enkelt få till vitbalansen på en bild och att snabbt få det precis som du vill! Bilder till vänster är originalbilden men alldeles för gul och varm.

Det enda jag gör är att klicka på symbolen för neutralkontrollpunkt (inringat i rött) och placerar den i bilden. Sen kan du flytta punkten i bilden tills du känner att färgerna och nyanserna blir korrekta. Om du inte hittar riktigt rätt så sätt den så rätt du kan och då har du i själva punkten möjlighet att finjustera färgerna. Det som är riktigt bra att det fungerar även mycket bra på JPEG-bilder! Bildexemplet här ovan är faktiskt en JPEG-bild!

Vill du läsa mera om Capture NX2 så bläddra längre ned i bloggen eller klicka här.

/Tobias