Superkompakter!

Fuji släpper nyheten att X100 är tillbaka i produktion nu och att avbrottet i tillverkningen är nu helt borta. Det betyder att X100 borde börja levereras under April månad, vilket vi verkligen hoppas på! Det är många som väntar på X100 och det gör vi också så att vi får hårdtesta den!

En annan superkompakt är Leica X1 och det finns nu en firmware-uppdatering till den som ska förbättra både autofokusen, inställningarna runt manuell fokus och bildkvalitén i JPEG. Vi har mycket av Leicas sortiment på lager så vill du grotta ner dig i Leica, så sök på Leica i sökrutan längst upp på sidan.

Dessutom lanserar SIGMA sin DP2x och priset kommer förmodligen att landa runt 8000kr. Den är förbättrad på allt jämfört med sina föregångare och sensorstorleken är alltså 7-12 gånger större än på en normal kompaktkamera. Sensorn mäter hela 20,7 x 13,8mm. Optiken har en brännvidd på 24,2mm och F2.8. Det motsvarar ca 41mm på 35mm film. Man har fullt fokus på bild, inte film, vilket märks då den endast spelar in film med QVGA kvalitet. Men bildmässigt så kan den nog prestera mycket gott, vilket föregångaren DP2 verkligen gjorde!

/Tobias