Sony VG10

Systemkameror med videoinspelning är ingen nyhet men Sonys VG-10 som är en videokamera fast med stor sensor kombinerat med klassiskt videokamera-format är en nyhet! Du har möjlighet att använda Sonys optiksortiment och i paketet medföljer 18-200mm zoom. Det här är något för dig som filmar mycket idag men vill åt kort skärpedjup, stort dynamiskt omfång och möjighet till vassa stillbilder...

Sensorn är en Exmor APS HD CMOS-sensor från Sony. Den används bland systemkameror men man har ändrat en del i avläsningen samt i övrig elektronik för att verkligen plocka ut all prestanda man kan få ur den, för filmning. Sensorn är alltså 19,5 gånger större än en konventionell sensor i en Sony videokamera. Vill du använda A-mount optik så finns adaptern LA-EA1. Då kommer du åt 27 A-mount, ett gäng Minolta gluggar och en massa tredjepartsprodukter. VG10 har också en vass mikrofon redan från början.

En VG10, ett gäng minneskort och en CN-126 LED-belysning så är man på god väg om man vill filma med ett mycket häftigt resultat. På bilden är det Roger som testar VG10. Roger och Robin är våra Batman & Robin inom video, och har du mera frågor så är de rätt personer att fråga!

PS. Det kommer snart en kampanj på just VG10 så håll koll... .DS

Sony NEX -VG10 - klicka här