Gratis!

Jag tipsa om ett par program som är riktigt bra och dessutom riktigt gratis.

Först vill jag rekommendera Faststone som är ett mycket snabbt bildvisningsprogram som hanterar de flesta bildformat och som dessutom har en hel del redigeringsmöjligheter. Jag använder detta för att se och visa mina bilder. Det har en hel del smarta lösningar. Testa att föra muspekaren till olika kanter på bilden i visningsläget. Grymt smart!

Det andra programmet jag vill rekommendera är VideoLAN, eller VLC som det kallas. Det är en mycket kompetent mediespelare som spelar upp i stort sett alla film och ljudformat.

Bilden du ser är filmad av min son på mig med hjälp av en iPhone 4, och sedan tagen som stillbild genom VLC. Ingen hög kvalitet men duger gott som kul inlägg på Facebook.

/Thomas

Gå till Faststone >>
Gå till VideoLAN >>