Detalj

Tänk på att det ofta är detaljerna som ger en bild liv. Att ta en bild på ett anteckningsblock säger inte så mycket, men lägger du en biltidning under där man skymtar en Ferrari och att det råkar vara en Ferrari-logo på anteckningsblocket, lägg ihop det med lite bakgrundsoskärpa så har man något att titta på i bilden. Detaljerna eller detaljen gör bilden i många fall.

När man fotograferar landskap märker man ofta att bilderna blev tråkiga när man kommer hem. Det gäller att hitta något som får bilden levande. En människa, ett moln, ett krokigt träd, en fågel på en stolpe eller något annat som skapar liv i bilden. Försök att hitta sublima budskap i bilder, det är rätt roligt, speciellt om det blir med humor inblandat!

Lycka till med fotograferandet och trevlig helg!

/Tobias

PS. Har du en Ferrari över, som du inte vet vad du ska göra med? Ta kontakt med mig! .DS