Bloggpost

2011-02-01

Sony & MC-mässan

Sony lanserar två tuffa kompakter idag, HX100V och HX9V. Båda spelar bland annat in i 1080p och har nya generationens Exmor-sensorer. Lägg till 10 bilder per sekund och brännvidder som är helt otroliga egentligen. HX9V är en kompakt zoom med 16x zoom och HX100V en superzoomare med hela 30x zoom. Och som bonus kan du klicka på länken längst ner om du vill se MC-nyheter...

Att spela in i HD är ingen nyhet längre, snarare förväntning, men att spela in i Full HD i 60p är både unikt och häftigt. Sony har längre varit i topp vad gäller videokameror och nu har man mer nytta av tekniken än man säkert trodde för bara något år sedan. En annan häftig grej med dessa kameror är Panorama-läget som ger bilder på hela 10480x4096 i upplösning, alltså dryga 42 megapixel. Gå tillbaka 5 år och säg att en kompaktkamera har de funktionerna...så får du nog inte många anhängare.

Mer teknik i dessa kameror är GPS, 3D-läge, AVCHD-format, 16,2 MPixel upplösning på sensorn, Vario-Sonar T* optik och mycket mer. Sony kan, och Sony levererar. Bildmässigt återstår att se, och det ska vi testa så fort vi får kamerorna i handen. Maria Burman ska testa dessa och skriva ner sina och kollegornas uppfattning om kameran och bilderna.

MC-mässan På Två Hjul 2011

Vill du läsa lite om MC-mässan? Klicka här för att komma dit >>

OBS! Supererbjudanden på P7000 just nu: Nikon CoolPix P7000

/Tobias