Bloggpost

2011-02-07

Nyhet - Canon EOS

Idag släpper Canon både EOS 600D och 1100D och det är klart att många blir nyfikna. Vad tillför de nya modellerna och är det värt att vänta eller att byta? Vi tänkte kortfattat berätta vad nyheterna tillför till en redan proppad marknad där det idag finns många bra alternativ.

EOS 600D får ett gäng uppdateringar och ändringar i jämförelse med 550D. Nikon valde att utrusta D5000 med vinklingsbar skärm men sedan har man valt bort det, vilket öppnar för 600D som alltså får en högupplöst och vinklingsbar skärm. Det är mycket bra! Vid porträtt, landskap och i synnerhet makro är detta en superfunktion. Blixtstryningen som EOS 60D introducerade i klassen finns även i 600D. Man kan styra alla modeller som är aktuella idag och även de nya 270 EX II och 320 EX som är helt nya modeller. Man kan även fjärrutlösa kameran från en av blixtarna. Fiffigt! Andra ändringar är i materialval, menyval och digital zoom vid videoinspelning.

EOS 1100D blir en värre variant av 1000D men har formen av nya 600D. Dock har man valt lite enklare materialval men ergonomin blir nog vassare än 1000D. En stor nyhet är att man i en instegsmodell får HD filmning i 720p, det är bra! 1100D får en hjälpguide som visar hur du enklast tar en bra bild i olika situationer och menyerna är omarbetade. Det låter som att Canon EOS1100D kommer att vara nybörjarens bästa vän.

Även ny optik och kompaktkameror samt blixtar lanseras idag. Det kommer mera under dagen om dessa.

/Tobias