Bloggpost

2011-02-07

Nya lättviktare!

En teleoptik i denna klass blir kanske aldrig en lättviktare men allt är relativt. Canon lanserar alltså uppdaterade 500mm och 600mm objektiv idag och den stor skillnaden är just...vikten!

600mm objektivet har bantat hela 1440g jämfört med tidigare varianten. Det med hjälp av materialbyte till magnesium och titan, avsaknad av skyddsglas på fronten och lite annorlunda konstuktion. Det är alltså hela 27% viktreducering vilket är imponerande. Samma bantningskur har 500mm optiken också genomgått och den har tappat 680g. Dessa viktförluster betyder massor i det verklige livet om det är dessa gluggar man vill använda till vardags. Vikten är kanske det som påverkar fotograferandet mest idag, kombinerat med formatet som är otympligt. Men Canon har visat att man kan och det är nog många som blir sugna på att byta.

Även stabiliseringen har uppdaterats, till att klara fyra steg längre exponeringstider. Klar förbättring. Stabiliseringen har nu också tre lägen, där det nya är att stabiliseringen startar vid exponeringens start. Det sparar batteri vilket är betydande ute i fält.

Har du mera frågor? Ring oss på 090-200 70 00

/Tobias