Bloggpost

2011-02-10

Ny film - videojämförelse!

Robin har gjort en jämförelse mellan de två hetaste spegellösa kamerorna, Panasonics G-serie och NEX5 från Sony. Båda är mycket bra på att filma och det duger för de flesta som videokamera också. Snabb autofokus och enkel hantering kännetecknar båda kamerorna men en är lite vassare...

Panasonic underexponerar en del och i vissa scener så passar det väldigt bra och i andra blir tex snön lite för mörk för att kännas naturlig. Däremot överexponerar NEX från Sony så att det blir jämnt skägg där då exponeringen kan man ju ställa själv efter behag. Båda ger bra skärpa och tecknar bra på alla sätt, det är dock optiken som sätter gränserna i många fall, inte kameran.

NEX5 vinner när det gäller panoreringar och hastigheten på Autofokusen. Den är blixtrande snabb för att vara en systemkamera och sätter oftast rätt direkt. Mycket imponerande! Även brusnivåerna inomhus är klart bättre hos NEX5. Det man ska veta är att vi filmat i Auto-läge. Varför? De flesta som köper dessa produkter kommer att filma i Auto-läge och vi vill ge en så rättvis bild som möjligt av det resultat som de flesta kommer att få.

Vill du ha mer specifika svar? Ta kontakt med Roger, Mats eller Robin som kan detta med video.

/Tobias