Hett från Nikon!

Då skulle man kunna tro att det gäller en ny systemkamera...men icke! Det är de nya kompakterna från Nikon som vållar lite uppståndelse idag! Och det brukar tas med ro när Nikon lanserar kompakter, dock inte denna gång. Vad sägs om P300, en kompaktkamera i Canon S95-stil fast med högre upplösning,
Full HD-filmning och en stor display med hela 921.000 bildpunkter! Och det är inte allt...

P300 är den hetaste av de nya produkterna med ett kompakt format, hög kvalitékänsla och höga ambitioner. S95 från Canon och LX5 från Panasonic ligger i sikte för denna modell, utan tvekan. Något högre upplösning och med Full HD filmning så ser det bra ut på pappret! Dessutom hamnar den under 3000kr. Låter mycket lovande!

S9100 är en ny långzoomare i kompakt format. S8000 är en bra kamera i klassen och S9100 kommer som en ny, vassare variant med hela 18x optisk zoom i kompakt fickformat. I denna klass har precis TZ18 och TZ20 från Panasonic lanserats, HX9 från Sony, SX230 från Canon och ett gäng modeller från Fuji, Olympus & Ricoh. Kompakta långzoomare är vårens trend helt klart. S9100 har även den Full HD filmning och en stor display med samma upplösning som de dyrare systemkamerorna.

P500 slår sig in på marknaden med hela 36x optisk zoom, Full HD och en grym display. Bra bildstabilisering, förbättrad ergonomi och ett omfång utan dess like är de nya argumenten. Man har också en ny generation processorer i EXPEED-serien vilket så klart ska göra kameran bättre och i synnerhet snabbare. Och redan på P7000 märker man att autofokus och exponering är supersnabbt.

Dessutom släpps ett gäng kompakter och enklare varianter som du kan läsa mer om på vår sida inom kort!

/Tobias