Framtiden?

Just nu har jag både Panasonic GF2 och Sony NEX-5 på mitt skrivbord för test. Vi har skrivit mycket om Panasonics GF1 och rent bildmässigt skiljer knappt något mellan den och nya GF2. Däremot är ergonomin på GF1 klart bättre och för dig som vill ha kontroll över kameran, manuellt, så är GF1 ditt val. Inte GF2 och inte NEX.

Vill du filma med din systemkamera? Vill du ha en smidig systemkamera? Ska det gå att ta en bild utan att röra en knapp eller ratt förutom avtryckaren? Gillar du prylar? Ja, då är denna kategori helt rätt. Du kan byta objektiv, du får en stor sensor och de fungerar mycket bra att filma med. Inte som en konventinell videokamera, men ändå mycket bra!

Thomas använder sin GF1 väldigt mycket och jag håller med honom, den har en bättre känsla och ett bättre grepp och är mer lättöverskådlig för oss som kan vår kamera, än nya GF2. Bilderna blir mycket bra och optiken idag är vass och relativt vettigt prissatt. Dessutom är det mycket optik på gång! Men som pryl och när det kommer till känsla så gillar jag NEX från Sony bättre.
Den känns PRECIS som Sonys andra produkter är kända för. Ibland kan man sakna den där kvalitékänslan på övriga Alpha-produkter från Sony, men NEX, där har man hittat rätt.

Den vinklingsbara skärmen är lite bökig att vrida jämfört med andra som har den funktionen, men när man vant sig så är det en bra feature. Ergonomin är överraskande bra med tanke på storleken. Bilderna blir mycket bra och video ser riktigt bra ut. Dessutom har Mats, som testar det mesta inom DSLR, blivit imponerad av Sony, dess autofokus och bildkvalité. Och Mats är kräsen.

Har du mera frågor, återkom till oss på 090-200 70 00 eller via hemsidan.

/Tobias