Canons nyheter - IRL

Igår var vi på besök hos Canon i Frösunda utanför Stockholm för att se alla nyheter som kommit på sistone. EOS-serien kompletterades med 1100D och 600D, IXUS-serien har förnyats och uppdaterats med HS-sensorn, alltså bättre förutsättningar i dåligt ljus tack var högre känslighet. Men den produkt jag blev mest imponerad utav var inte en kamera...

Canon har historiskt sett varit duktig på skrivare. Många av oss har haft en Bubble Jet eller någon annan variant av Canons många skrivare. Nu lanserar man iX6550, en skrivare för dig som vill kunna skriva ut både foton och dokument där hemma. Inget unikt med det kanske. Men den skrivaren kostar strax över 2000kr och du kan skriva ut...A3+! Alltså riktigt stora bilder! Till det priset och de exempelbilder som man hade skrivit ut på kontoret i Stockholm så kan jag bara buga mig för en lyckad produkt.

Mer info har du här: Canon Pixma iX6550

Canons videokameror håller hög klass och en nyhet för i år är att hela M-serien får CMOS PRO-sensor, alltså samma sensor som sitter i betydligt dyrare videokameror. Känsligheten blir högre och bildkvalitén i mörker blir fantastisk enligt Canon. Exempelfilmerna vi såg bådar mycket gott!

EOS 600D hamnar ganska nära EOS 60D om man tittar på pappret. Små skillnader på pappret, lite större i verkligheten. Ergonomin är helt annorlunda, där 60D känns och är större, rejälare och känns mer som ett syskon till 7D medan 600D blir som en storebror till 500D och 550D. Det är nog också planen. Trådlös styrning av blixtar fungerar riktigt bra och en smart detalj är att du kan fjärrutlösa kameran från blixten med en rejäl knapp på sidan. Smart och välfungerande.

/Tobias