Julklappstips - vinter

Äntligen! Snön är här oavsett vad man tycker om vinter och kyla. Nu har vi i Umeå fått första snön och det märks i synnerhet på barnen att det infinner sig en glädje över det. Sväljer man stoltheten och gnället så blir man ju lite glad som vuxen också, det blir vackrare och ljusare så man ska inte klaga.

Jag tog med mig en optik och vår Canon EOS 7D och tog en promenad i den friska luften, tänkte ta lite vinterbilder för att bevisa att vintern infunnit sig. En optik som fungerar för Macro är något man ska ha i sin fotoväska och det är också ett bra julklappstips. Det finns många fina macro idag till överkomliga priser oavsett vilket märke man har på kameran.

Nikon har en egen 40mm Macro som är mycket prisvärd. Den är skarp och smidig. Den är designad till alla Nikon DX-kameror (tex D60, D3000, D3100, D5000, D5100, D80, D90, D7000, D300, D200 och D300s) och är dessutom riktigt rejält byggd. Canon har en 60mm macro som också tar väldigt lite utrymme och är skarp. Tamron har både en 60mm macro som är väldigt ljusstark (F2.0) som jag använder själv.

Alla dessa kan rekommenderas som bra julklappstips - alla vill ju ha en macro!

Nikon AF-S DX 40/2,8 G Micro
Canon EF-S 60/2,8 USM Macro
Tamron AF SP 60/2,0 Di II Macro 1:1