Canon S100

Igår så snabbtestade jag Canons nya S100 och kan konstatera att det blir en superkamera om allt är så bra som det verkade. Tyvärr var det förproduktionsexemplar vilket betyder att det inte är säkert att den färdiga produkten ger exakt likadan bilder men det såg redan mycket bra ut.

Powershot S90 & S95 är mycket bra kameror och S100 tar vid med en ny design, nya funktioner och bättre bildkvalité. Formatet är riktigt smidigt, den ryms faktiskt i en vanlig ficka men är nog stor för att vara lätt att hålla i. Ergonomiskt en mycket bra produkt. Finishen är mycket bra och knapparna rejäla, kanske inte riktigt som X10 från Fujifilm och LX-5 från Panasonic, men då är S100 betydligt smidigare.

Bildmässigt så reagerade jag spontant över att bruset hålls i schack även på högre ISO. Det har ju varit och är kompakternas stora nackdel men S100 ser spontant mycket bra ut på höga ISO. Dessutom var autofokusen både snabb och exakt och det följande läget fungerade bra, även inomhus. Nu väntar vi på de första exemplaren att testa och leverera...