Skärmavbild 2022-07-22 kl. 09.48.18.png

LAND: Österrike  FOTO: Wildlife/Landskap  LÄNGD: 4 dagar  DATUM: 8-11/6 2023  DELTAGARE: 8-12  PRIS: SEK 14 950 :-

Fotografera murmeldjur på riktigt nära håll i Österrikes fantastiska alplandskap under ledning av två av Nordens främsta naturfotografer Tom Svensson & Roger Brendhagen.

Det vackra landskapet blir mer dramatiskt för varje steg du tar, vi befinner oss i trakterna kring Grossglockner, Österrikes högsta berg. Några meter framför dig leker murmeldjuren på bergsluttningarna omgivna av ett fantastiskt alplandskap. Efter en stunds väntan kommer murmeldjuren närmare och närmare och till slut befinner de sig bara några decimeter från objektivet, vilket ger möjlighet till fantastiska bilder.

Följ med till Österrike och få möjlighet att plåta murmeldjur på nära håll i ett fantastiskt alplandskap. Resan leds av de två kända  djur-och naturfotograferna Tom Svensson och Roger Brenadhagen, till sin hjälp har han Florian Warnecke en tysk naturfotograf med lång erfarenhet av att fotografera Murmeldjur.

Att få möjlighet att lära av två av nordens främsta fotografer på en och samma resa är en unik möjlighet och kommer ge dig mängder av fotografiska tips, infallsvinklar och inspiration, oavsett vart du befinner dig med ditt fotograferande. 

RESANS HÖJDPUNKTER

 • Plåta murmeldjur på mycket nära håll.
 • Plåta stenbockar på bergssluttningarna.
 • Ett fantastiskt alplandskap.
 • Österrikes största glaciär, Grossglockner.
 • Grossglockner, Österrikes högsta berg.
 • Medverkan av Tom Svensson & Roger Brendhagen under resan.
 • Bildredigering, bildkritik med Tom Svensson & Roger Brendhagen.
 • Medverkan av Florian Warnecke, tysk djur- och naturfotograf.

2.jpg

GROSSGLOCKNER

Grossglockner är Österrikes högsta berg och reser sig 3 799 över havet.  Omgivningarna kring Grossglockner och de många topparna på över 3 000 meter är perfekta motiv för dramatiska landskapsbilder. Här finns också en av alpernas längsta glaciär, Grossglocknerglaciären som täcker ett område på 18,5 km2. Djurlivet kring Grossglockner är varierande och på de omgivande sluttningarna finns allt från murmeldjur till stenbockar och alpgetter. Områdets fågelliv är rikt och örnar och gamar kan ses flyga längs bergssluttningarna.

PROGRAM 8-11 JUNI 2023

DAG 1, (8/6) – ANKOMST, FÖREDRAG OCH FOTOGRAFERING
På flygplatsen i Klagenfurt möts du av Zooms färd för vidare färd genom ett dramatiskt alplandskap till den lilla alpbyn Mallnitz där du checkar in på hotell Alpengarten.Våra dagar tillsammans inleds med en föreläsning av Tom Svensson och Roger Brendhagen där han visar bilder på murmeldjur i det fantastiska landskap som vi snart kommer få utforska.

Fyllda med inspiration är det dags för vår första fotosession. I omgivningarna utanför Mallnitz letar vi efter stenbockar, alpgetter och alpsalamander under ledning av Florian Wernecke. Efter att ha sett solen gå ner över bergen och fått en första försmak av det sagolika landskapet väntar en välkomstmiddag på hotellet. Under middagen diskuterar vi dagens bildskörd och våra förväntningar på de kommande dagarna. (M)

_THS3177.jpg

lDAG 2-3, (9-10/6) – MURMELDJURSFOTOGRAFERING
Dessa dagar utforskar vi omgivningarna kring Österrikes högsta berg Grossglockner där vi får möjlighet att plåta murmeldjur på nära håll.Efter frukost beger vi oss mot Grossglockner och murmeldjurens värld och efter en knapp timmes körning genom ett hänförande landskap når vi Grossglockner. Vi spenderar dagarna uppe i bergen vilket ger möjlighet till att plåta murmeldjuren på riktigt nära håll ofta i kombination med storslagna vyer vilket kan ge många kreativa bildkompositioner. Tom och Roger kommer att finnas till hands och hjälpa dig med allt från kamerainställningar till hur du kan komponera din bild oavsett om du ska ta fotografera en närbild eller murmeln som en del i det fantastiska landskapet.

Att få feedback från inte bara en utan två av Nordens främsta fotografer kommer ge dig mängder av nya infallsvinklar, bildidéer och inspiration som du kan prova på med motiven bara några meter framför dig.  

För den som vill passa på att fotografera det fantastiska landskapet kring Grossglockner delar Florian Wernecke gärna med sig av tips och trips samt tar dig med ut på en fotovandring i området. Florian har en lång erfarenhet av omgivningarna kring Grossglockner och har under åren spenderat mycket tid med att både fotografera landskapet och dess murmeldjur. Lunch äter vi på restaurangen vid Grossglockner och betalas på plats av var och en.

Framåt kvällen återvänder vi till hotellet där vi efter middagen jobbar med bildbearbetning. Vi kommer också ha gemensam bilddiskussion där du får feedback från Tom och Roger på de bilder du har tagit. På fredagen äter vi middag på hotellet och på lördagen kommer vi att äta på en mycket genuin österrikisk alprestaurang. (F, M)

_THS3610.jpg

DAG 4, (11/6) – MORGONFOTOGRAFERING & RESANS BILD
Tidigt på morgonen gör vi ett sista besök bland bergen ovanför Mallnitz och plåtar alpernas fantastiska omgivningar och djurliv. Tillbaka på hotellet äter vi en gemensam frukost varefter Tom och Roger kommer att utse resans bästa bild som går vidare till finalen i vår tävling ”Årets bild 2023”.
Härefter är det är dags för utcheckning och transfer till flygplatsen i Klagenfurt för vidare resa till Sverige på egen hand. (F)

_THS2775.jpg

FOTOGRAFER 

Resan leds av naturfotograferna Tom Svensson och Roger Brendhagen tillsammans med natur-och landskapsfotografen Florian Wernecke. Läs mer om Tom här och om Florian här. 

BOENDE 

HOTEL APLENGAREN****

PRIS & FAKTA 

Pris per person: SEK 14 950:-Priset inkluderar:

 • Busstransporter enligt program.
 • Inkvartering i dubbelrum på presenterat hotell.
 • Måltider enligt program (F= Frukost, L=Lunch, M=Middag).
 • Fotoaktiviteter dagligen.
 • Inträde till Grossglockner.
 • Medverkan av Tom Svensson & Roger brendhagen under hela resan.
 • Workshop och föredrag av Tom Svensson & Roger Brendhagen under resan.
 • Medverkan av Florian Warnecke under hela resan.
 • Lokala skatter och vägtullar.
 • Färdhandlingar och praktisk reseinformation.

Priset inkluderar ej:

 • Transport till Klagenfurt.
 • Enkelrumstillägg. SEK 1900
 • Kostnader av personlig karakär, som måltidsdryck.
 • Avbeställningsskydd och reseförsäkring. se vår webbplats under ”Övrigt”.

FLYG

Flyg till Klagenfurt sker på egen hand. Du bör inte ankomma Klagenfurt senare än 13.30 den 8/6 och inte planera hemresan tidigare än 14.00 den 11/6.

Om du/ni önskar hjälp med bokning av flyg är det bara att skriva in det när du bokar, maila oss på info@zoomfotoresor.se eller ringa oss på telefon +46 470 466 40.

FAKTA

Målgrupp: Djur-, natur- och landskapsfotografer i alla åldrar. För att få ut så mycket som möjligt av resan rekommenderas dock en viss vana vid fotografering.

Min/max antal: 8/12.

Kalkylkurs: Euro 10,42 (per den 7/6 2022).

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se vår webb under Övrigt.

KAMERAUTRUSTNING

 • Din kamera.
 • Objektiv från vidvinkel till långa telen.
 • Ett en- eller trebenstativ.
 • En laptop med Photoshop eller Lightroom.
 • Laddare, extra batterier, extra minneskort.
 • En rymlig fotoväska.
 • Oömma regnkläder

BOKNING - MURMELDJURENS VÄRLD 

Du bokar resan genom att fylla i nedan formulär. Om du önskar reseförsäkring eller avbeställning skydd ange detta under övrigt.

Om du har några frågor om resan/kursen ring oss på +46(0)470-466 40 eller maila info@zoomfotoresor.se

 När du fyllt i din bokning ska du få en bekräftele skickad på mail. Får ni inte det ber vi er kolla er skräppost eller kontakta oss så ska vi undersöka vad som hänt.