PhotoExpo 2019

För fjärde året i rad arrangeras PhotoExpo i Umeå, en mässa som har utvecklats från år till år med fler utställare och ett stadigt växande besökarantal. Det här är årets stora event för dig som gillar foto, rörlig bild och kreativitet. För dig som inte kan besöka oss sänder vi en del av mässan live. Du kommer att kunna följa sändningen på den här sidan.

PhotoExpo kommer att arrangeras i Umeå 26 oktober 2019. Om du är intresserad av foto, film och teknikprylar så är det här verkligen ett event för dig. I år räknar vi med att vara Sveriges största  mässa för dig som älskar foto och film så ta tillfället i akt att möta likasinnade kreatörer och bildskapare under det här event. Träffa kameratillverkarna, se höstens allra hetaste nyheter, testa häftig utrustning, prata fotoresor och lär dig med av utbildarna på plats . Du kan även kolla in outdoorprodukter och träffa Samsung Mobil. Under hela dagen kommer du även att kunna lyssna till kunniga föreläsare som är redo att dela med sig av sina allra bästa tips och erfarenheter. 

Temat för 2019 är INSPIRATION & UTBILDNING. Kom och inspireras och få massor av tips på PhotoExpo - inträdet är gratis!
Varmt välkommen!

Datum: Lördagen den 26 oktober
Öppettider: kl 10:00 - 16:00
Mat: Restaurang Kummin har öppet kl 11:30-13:30, i mässhallen kan du även köpa kaffe kaka och macka i vårt Norrlandskafé.
Plats: Nolia i Umeå

Pris: Kostnadsfritt
Parkering: Lördag, fri parkering Nolia.

På stora scenen
10:00 - 10:40    Bingo Rimér - En kickstart för kreativiteten /Panasonic
10:50 - 11:30    Mattias Sjölund - Grunderna i filter och dess användning /Focus Nordic
11:40 - 12:20    Ulla Lohman - Hur man blir en äventyrsfotograf, föreläsningen är på engelska /Canon
12:30 - 12:55    Moderskeppet - Filip Pilthammar "Så väljer du rätt objektiv"
13:05 - 13:45    Staffan Widstrand - En naturfotografs bästa personliga tips /Nikon
13:55 - 14:35    Jan Pedersen - Kreativa fototekniker /Olympus
14:45 - 15:20    Linda Åkerberg - Fjällhöga Nord /Sony
15:30 - 16:00    Moderskeppet - Anders Jensen " Fotohistoriens största bluffar"

I mässhallen kommer du att kunna delta i aktiviteter och lyssna på ännu fler föreläsare.

10:30, 13:00, 14:30 Jonas Amréus Hammargården (Wacom Freelance Artist) kör retusch med Wacom. Monter nr 30
11:00, 13:30, 15:00 Jana Heinrici - Hur du jobbar som Influencer. Monter 16
11:30, 14:00, 15:30 Jessica Wikström - Porträttfoto. Monter 24


Under dagen:
Porträtt- och Modellfoto med Aifo och John Hagby, titta förbi och se hur proffsen arbetar. Monter 32

Epson och NI erbjuder utskrift av din bild i A3+ format på Epson Fine art papper. Kostnad: 100:- som swishas till Hjältarnas Hus. Gäller så långt lagret räcker. Monter 30  Hjältarnas hus swish är: 1231237569.
Få din kamera rengjord av personal från Nikon, Olympus och CyberPhotos inbytesavdelning, se information längre ner.

Du kan föranmäla dig till PhotoExpo, vi vill gärna höra vad som intresserar dig inför mässan.  När du föranmäler dig kan du även tävla om en av tre årsprenumerationer från Moderskeppet, värde 1399:-. Tack för din hjälp! 

Det är med glädje vi berättar med om våra föreläsare under PhotoExpo, läs mer här nedan.

ulla_lohman.jpg

Ulla Lohmann
Ulla Lohmann är frilansfotojournalist och filmskapare hemmahörande i Tyskland. Hon har en doktorsexamen i naturresurshantering. Hon är medlem i den välkända Explorer's Club och hon arbetar med  bl a National Geographic,  GEO, BBC, Red Bull Media House, Stern, New York Times. Ulla säger själv: - "För mig är kameran en dörröppnare för människornas hjärtan. Att vara fotograf, jag har träffat så många fantastiska människor, ofta på avlägsna platser, skulle jag inte ha träffat annars." Under denna föreläsning får du en inblick i riktigt äventyrsfotografering med flera goda råd. Ulla testar sin utrustnig till max och tänjer på gränserna för vad som är möjligt. Förläsningen är på engelska.

staffan_widstrand.jpg

Staffan Widstrand
Benämnd som en av världens mest inflytelserika naturfotografer av magasinet Outdoor Photography och har varit Nikons ambassadör och testpilot sedan 1997. Han porträtterar främst natur och vilda djur över hela världen för att uppmärksamma och bevara utrotningshotade djur och miljöer och har dessutom skapat Wild Wonders of Europe, som nått 800 miljoner personer med sitt budskap. För tillfället arbetar Staffan med att belysa Kinas biologiska mångfald med sitt nya projekt Wild Wonders of China. Under PhotoExpo kommer du att få ett smakprov från hans “En naturfotografs 29 bästa personliga fototips" med bilder från olika håll i hela världen från när till fjärran.  Här kan du läsa mer om Staffan och se hans bilder.  

moderskeppet.jpg

Moderskeppet
Moderskeppet i en egen klass när det gäller utbildning och stöd för dig som vill utvecklas inom foto och video. Ständigt produceras nya onlinekurser och i skrivande stund finns det 400 kurser och mer än 600 timmar material att ta del av.  Med lång erfarenhet och med en passion för att dela med sig hjälper de dig att lyckas med dina egna kreativa drömmar. Passa på docka till och att träffa några av medarbetarna från Moderskeppets besättning under PhotoExpo 2019. Mer info kommer.   

bingo_rimer.jpg

Bingo Rimér
Behöver du energi, idéer och glädje så kom och lyssna på Bingo. Han älskar att träffa människor och har stor erfarenhet av att arbeta både med bilder, företagsamhet och sociala medier. Bingo är en glad kille som är van att stå i rampljuset . Som porträttfotograf får han utlopp för två av sina stora passioner. Att få träffa folk och få utlopp för sin kreativitet. Här blir det mer inspirationsprat och mindre fokus på tekniken bakom.  

 

linda_akerberg.jpg

Linda Åkerberg
Frilansfotografen som 2016 lämnade det trygga livet hemma i Stockholm för att åka till USA och vandra långdistansleden Pacific Crest trail, 428 mil mellan Mexiko och Kanada. I takt med en växande kärlek för naturen växte sig även vilja att ta hand om den. Att leva ett mer hållbart liv. I sommar bestämde sig Linda därför att det var dags att sluta söka sig bort för att hitta lyckan och istället söka äventyret på hemmaplan. Den 1:a juni startade hon i Smygehuk en resa genom Sveriges alla 25 landskap helt för egen maskin. Detta genom att bla vandra, cykla och paddla. Till CyberPhoto Expo 2019 kommer hon för att berätta om och visa bilder från detta äventyr som beräknas avslutas vid Treriksröset, bara några dagar innan själva mässan! Följ Linda redan nu på @wildernessstories, facebook: Wilderness Stories.
 

jan_pedersen.jpg

Jan Pedersen
En av Sveriges mest beresta naturfotografer, specialiserad på vilda djur och regnskogar. Han har publicerat många bästsäljande böcker och är en internationell premierad fotograf samt en erfaren workshop- och kursledare i naturfotografering. Att bryta invanda fotograferingstekniker och kompositioner och söka nya uttryck, är något av det viktigaste för mig mig fotografiskt berättar Jan. Under denna föreläsning visar Jan bilder från flera av världens rikaste tropikskogar samt andra spännande naturmiljöer, och avslöjar många av teknikerna som får bilderna att lysa och engagera andra. Här kan du läsa mer om Jan och se flera av hans bilder

jana_heinrici.jpg

Arijana Heinrici hade en mycket tuff uppväxt i krigets Jugoslavien. En uppväxt som hade kunnat påverka hela hennes liv. Men hon valde en annan väg. Idag är hon en framgångsrik entreprenör och en av Sveriges mest inflytelserika inredare. Hon brinner för att hjälpa andra och delar nu med sig av sin starka historia för att visa att ingenting är omöjligt. Om du bara tror på dig själv finns inga gränser för vad du kan åstadkomma. Jana är en van influencer och kommer att föreläsa i vårt Influencer Corner med fokus på Influencer marketing. Knep för att lyckas med sociala medier, både vad du som influencer ska tänka på men även ur företagets perspektiv samt lite kring de regler som finns att förhålla sig till.

mattias_sjolund.jpg

Mattias går från grunden igenom filter, vilka dom är och hur du använder dom i fält. Presentationen genomförs av Foto Magica består av Mattias Sjölund som är fotograf och svensk ambassadör för LowePro och Nisi. Han har sin bas i Uppsala men fotar regelbundet i olika svenska och internationella landskapsmiljöer. Han är representerad av bl.a. Mollbrink Art Gallery, NOA Gallery och har blivit publicerad på exempelvis både 1x.com och F-Stoppers som Editors Pick och Pic of the day. På senare tid är han även publicerad i brittiska Landscape Photography Magazine. Presentation tillsammans med NiSi Filter - Focus Nordic

jessica_wikstrom.jpg

Jessica är en prisbelönt porträttfotograf från Stockholm. Cinematiska och dramatiska porträtt har blivit hennes signum och hon anställs av kunder från hela världen för att skapa detta åt dem. I studion jobbar hon väldigt avskalat och främst med en enda ljuskälla. Hon älskar enkelheten i det, och utrymmet det ger att fokusera mer på personen framför kameran än det tekniska. 

jonas_hammargarden.jpg

Från högstadiet, genom universitet och ut i yrkeslivet har Jonas alltid haft en förkärlek för ny teknik och arbetat med kreativitet som en ledstjärna. Där har jonas, under ca 15 år, arbetat med Wacom som verktyg. Jonas är idag bosatt i Sundsvall och arbetar för digitalbyrån Esatto, med ett stort urval av kunder, samt sin egen verksamhet. Han trivs absolut bäst när han får arbeta med människor, kreativ retusch, reklam och fotografi. Detta är något han gärna kompletterar med sina kunskaper inom 3D-visualisering och visuella effekter. På PhotoExpo kommer Jonas finnas i Network Innovations monter och svarar gärna på frågor.

john_hagby.jpg

John och Aifo kommer ha fotograferingar med inriktning på porträtt och modellfoto med nya ELM8 och Olympuskameran kommer man bl.a. att fotografera "vattenkragebilder" och visa hur en sådan setup ser ut. Kom gärna till montern och bli inspirerad, kanske prova en porträttfotografering själv? Ta med egen modell eller jobba tillsammans med modellen som finns på plats på mässan. Vi ses i monter nr 32!  

checkclean_2.jpg

Under PhotoExpo har du möjlighet att få din kamera rengjord av personal från Nikon, Olympus för resterande märken finns CyberPhotos Inbytesavdelning på plats för att hjälpa dig med en sensorrengöring. Du som har en Olympuskamera förregistrerar dig här: https://my-events2.olympus.eu/web/#/web/check-and-clean/sv_se . Det kostar inget att lämna in din kamera för rengöring men vi uppmanar alla att skänka en gåva till Hjältarnas hus istället. Vi hjälper alla i mån av tid. Hjältarnas hus swish är: 1231237569.

anm_fotografer.jpg

Alla monterplatser är nu fullbokade - du kommer att kunna möta mer än 30 utställare i år! 

Passa på och ta en härlig helg i Umeå, här hittar du två erbjudande på hotell.

Bo på moderna U&me hotell i centrala Umeå
Du bokar på sidan: www.umehotel.se
Skriv in datum, antal gäster och koden: cyber så kan får du vårt rabatterade pris.
Enkelrum 750:-/ natt och Dubbelrum 850:-/natt med frukostbuffé.
Det är först till kvarn som gäller, rummen finns bokningsbara från och med nu fram till 25 oktober.

Hotell Gamla Fängelset - sov gott i en fängslande miljö
Hotell Gamla Fängelset erbjuder rabatterade priser i samband med PhotoExpo 2019.
Boka ett unikt boende i enkel- eller 2 bäddsceller med stora fönster, högt i tak och bekväma sängar. För större cellskap (3-6 personer) finns även dubbel- och familjerum, samt ett separat Annex att hyra. 
Enkelcell: 550:- 
2-bäddscell: 650:-
Dubbelrum: 750:- (max 3 pers/1 extrasäng*)
4-bäddsrum: 1050:- (max 5 pers/1 extrasäng*)
Annexet, 4 pers: 1495:- (max 6 pers/2 extrasängar*)
Bokas direkt på hotellet via mejl: bokning@hotellgf.se, via telefon 090-100 380 eller på www.hotellgf.se
Uppge bokningskod: CYBERPHOTO för att få tillgång till rabatterade priser

loggor_2019.jpg