Produkter

Mobilfotografering & videoinspelning

Tillbehör

Mobilfotografering & videoinspelning

Tillbehör

Nyheter

Infonsdag: Använd automatik

Ett generellt råd är att köra så mycket automatik som möjligt utan att det inverkar på din kreativitet. Tanken är att automatiken ska underlätta din kreativitet. Ibland kan det vara mysigt att köra helt manuell exponering och i några få situationer är det bästa valet, men i de allra flesta fall så är någon form av automatik att rekommendera för att kunna arbeta snabbt och kunna fokusera mer på den kreativa delen av fotografering än den tekniska. Genom att använda tidsautomatik så kan du med hjälp av bländaren styra till den exponeringstid eller det skärpedjup du vill ha. Gärna kombinerat med automatisk ISO. Det är ett exempel där du får hjälp av kameran men ändå har koll på tid och skärpedjup utan att du behöver ratta både tid och bländare.

Tre nya tester!

Nu kan du läsa test på tre nya objektiv nämligen Sony FE 28-60/4-5,6, Fujifilm GF 30/3,5 R WR och Fujifilm XF 70-300/4-5,6 R LM OIS WR.

Turnering: Vilken kamera är snyggast?

Nu är den populära turneringen tillbaka med ett nytt tema. Vilken kamera är snyggast? Glöm alla specifikationer och rösta endast utifrån utseendet.