2024-05-07

Alla behöver en kikare!

kikare1.jpg

Vi har alla olika personligheter och vi har alla olika intressen, men alla, åtminstone de flesta, behöver en kikare! Har du en bra kikare? Vi har ett brett sortiment kikare till bra priser. Känner du dig vilse i kikardjungeln så är du välkommen att ringa oss, besöka oss, chatta med oss eller maila oss!

Vissa behöver flera kikare. Den natur- och fågelintresserade använder gärna en 10x42 handkikare i vissa situationer och en tubkikare i andra situationer. Jägaren använder ofta en 8x42. Seglaren använder ofta en 7x50. Golfaren använder ofta en kikare med inbyggd avståndsmätare. Personligen så använder jag oftast en monokikare på 10x36 eller en handkikare på 8x32, medan frun använder en 10x42 med stabilisering. Här under ser du några kikare som vi rekommenderar:

Outdoor 8x42
Focus
Outdoor 8x42
 • Skarp och färgnoggran
 • Vattentät och stöttålig
 • Passar även med handskar
I lager
990:-
Forest II 12x50
120x120guld_SE.png
Delta
Forest II 12x50
 • Högförstorande och ljusstark
 • Robust och vattentät
 • Lämplig för exempelvis fågelskådning
I lager
1 995:-
Optimum 10x42 ED
Focus
Optimum 10x42 ED
 • ED-glas
 • Vatten- & kondenstät, fylld med kvävgas
 • Behandling stöter bort smuts & fukt
I lager
4 990:-
Viper HD 10x42
Vortex
Viper HD 10x42
 • High Density-linser
 • ArmorTek ® beläggning
 • Livstids garanti
I lager
7 890:-

Här finns mer information om kikare >>

Och än en gång, om du känner dig osäker över vilken kikare du ska välja så är du välkommen att kontakta oss, så ska vi hjälpa dig!

Bilden du ser är tagen av min fru från en av våra vardagsäventyr i närområdet. Kikarna hjälpte oss att hitta fåglar i detta fall. Jag är ingen fågelfotograf egentligen men hade tillgång till en Sony 600/4 över helgen och den var fantastiskt bra. På bild 2 kan du se en av bilderna jag fångade med det objekitvet.

/Thomas