2024-03-27

Nanlite PavoTube och Samoca

SamocaJ.jpg

Jag fortsätter att använda Nanlite Pavotube och jag använder just nu Nanlite PavoTube II 60X. Jag skriver använder men egentligen så menar jag mer att jag experimenterar med dem. Det finns så många olika möjligheter med både ljussättning och val av färger. Jag ska berätta lite hur jag tänkte och vad jag använde för utrustning.

Jag har haft väldigt roligt, och har väldigt roligt, med Nanlite PavoTube. Jag har tidigare använt Pavotube II 6C och Pavotube II 30X och just nu använder jag PavoTube 60X. På bild 1 ser du resultatet och på bild 2 ser du hur jag satt upp allt.

Jag fick det resultat jag önskade. Jag skulle aldrig välja varken denna ljusplacering eller detta färgval för typ bröllopsbilder eller liknande, vilket nog är rätt självklart. Jag har blivit lite förtjust i kombinationen teal och orange, så jag använde den även här. 

Teal är engelska och beskriver en djup blå-grön färg. Jag vill ha dessa klassiska sci-fi-färger, och då behöver jag en belysning som kan klara alla möjliga färger och däribland då självklart orange och teal. 

Självklart så styr jag belysningen med en app på mobilen, vilket är mycket, mycket, mycket smidigt. Jag har riggat upp allt detta i mitt kontor så det blir lite trångt. Jag tar bilden från andra sidan mitt skrivbord och det skulle vara besvärligt att gå runt allt och justera belysningen, så att nu kunna göra det från mobilen sparar mycket tid.

Jag använde en Fujifilm GFX 100S denna gång med en Fujinon GF 110mm f/2. Om du har en GFX-kamera så är GF 110mm f/2 en optik du bör ha. Jag skulle gärna skriva att den optiken är ett måste. Den skärpan, den bokehn och det skärpesläppet från skärpa till oskärpa är svårslagen. En tekniskt fantastisk optik men som ändå tecknar vad jag skulle beskriva som organiskt. Personligen så skulle jag utnämna det till bästa objektivet i GF-serien. Jag måste samtidigt erkänna att det objektiv som jag använder mest är ändå GF 32-64mm f/4

Vill du läsa mer om Samoca-kamera så klicka här >>

/Thomas

PavoTube II 6C 1-kit, RGB LED-belysning
Kampanj
NanLite
PavoTube II 6C 1-kit, RGB LED-belysning
  • Kompakt belysning
  • Steglös styrka och temperatur
  • 15 st belysningseffekter
I lager
799:-
1 190:--32%
PavoTube II 30XR RBGWW - 1 ljuskit
NanLite
PavoTube II 30XR RBGWW - 1 ljuskit
  • Färgtemperatur: 2700-12000K
  • Hög färgkorrekthet
  • Effekter för kreativitet
I lager
8 290:-
GF 110mm f/2,0 R LM WR för GFX
120x120guld_SE.png
Fujifilm
GF 110mm f/2,0 R LM WR för GFX
  • Ljusstark
  • Fin bokeh
  • Fukt- och dammskyddad
I lager
29 990:-
Thomas-blogg.png
Skrivet av Thomas
GRUNDARE
 

Vi finns här för dig - CyberPhoto har rötterna i en lokal fotobutik i Umeå och har alltid haft kunden i fokus! Vår kunniga personal hjälper dig att hitta den utrustning just du behöver oavsett om du är amatör eller proffs, privatperson eller företagare. Vi arbetar med inbyte och begagnat som ger praktiska, ekonomiska lösningar. Du hittar inspirationsrik information om nyheter, tävlingar och event i vår blogg. Du är alltid varmt välkommen att kontakta oss på chatt, via mejl (länk till mejl) eller telefon 090-200 70 00. Du är även varmt välkommen att besöka vår butik i Umeå.