Bloggpost

2023-09-02

X-files: Tough Viking

CanonToughVikingXfiles_blogg1.jpg

En dag med actionfotografen Richard Walch!

Lördagen den 26 augusti fick vi möjligheten att jobba tillsammans med Canon på Tough Viking, en löpartävling som ägde rum på gärdet i Stockholm. Där deltagarna tog sig runt en hinderbana innehållande eld, isvatten och olika styrkehinder. Tillsammans med oss hade vi actionfotografen Richard Walch som i workshopform gav tips och inspiration om hur man tar actionfyllda bilder fulla med liv och känslor.  

Under dagen fick jag chansen att testa Canons fantastiska kamera EOS R3 tillsammans med ett RF 70-200/4L IS USM. Med denna utrustning och ett inspirerande gäng fotografer tog vi oss runt hinderbanan och jobbade med olika kameravinklar, närbilder och att fånga känslor hos löpdeltagarna.

Richard gav med sin fantastiska energi och engagemang, tips till varje fotograf på hur de kunde tänka via ett visst hinder för att fånga ögonblicket.

  1. Använd kamerans snabba seriebildstagning för att fånga deltagarnas olika uttryck när de tar sig genom hindren. R3ans exakta ögonfokusering gav många häftiga bilder att välja mellan.
  2. Kommunicera med deltagarna, när de klarat ett fysiskt krävande hinder ger uttryck för både glädje och kämparlust. Att fånga deltagarna i detta glädjerus ger bilder med inlevelse och en känsla av att du själv är där på plats.
  3. Våga testa nya vinklar, kom nära med hjälp av en längre telezoom, jobba på nära håll med en ringblixt och en vidvinkel och få med fler deltagare i samma bild där du fokuserar på en av dem. Just under detta lopp så hjälper många deltagare varandra vilket ger en härlig teamkänsla i bilderna.

En fartfylld dag med många härliga och inspirerande fotografer som i ett högt tempo tog sig runt banan. Många actionfyllda bilder togs under dagen och vi delar med oss av några smakprov som vår kollega Maria tog på plats.

Bilderna är tagna med Canon EOS R3 + Canon RF 70-200/4L IS USM

CanonToughVikingXfiles_blogg4.jpg


Skicka in din bild och "vinn" en lyxig kamerarem från Italienska 4V Design!

Har du en egen bild du skulle vilja visa upp här i X-files? Om så är fallet får du gärna maila in den till blogg@cyberphoto.se. Den kan vara tagen med precis vilken kamera som helst.

Berätta gärna lite kort om bilden och vilken kamera den är tagen med. Den måste vara på minst 1200 pixlar bred. Bifoga filen i mailet. Alla publicerade bilder premieras med en lyxig kamerarem från Italienska 4V Design.

Många ser nog fram emot att få se just din bild!