Nyhet: Sony ZV-1 II

Nyhet

Här är Sonys nya vloggkamera och du kan läsa vårt test redan nu!

Sony ZV-1 Mark II är en mycket smidig kompaktkamera som är framtagen speciellt för dig som pysslar med vlogging, livesändningar eller annat innehållsskapande inom video. Den största skillnaden mot version 1 är att Mark II har fått en ny zoomoptik motsvarande brännvidder på 18-50mm (istället för 24-70mm). Vilket är en klar fördel eftersom vloggare i allmänhet oftast har större glädje av mer vidvinkel än mer tele.

Bland de andra nyheterna i Mark II hittar du autofokusdetektering för både människor och djur, CineVlog-läget, LCD-skärm med fullständiga touch-funktioner och 3-kapslad mikrofon med valbar riktningsupptagning.

Läs mer och beställ här: Sony ZV-1 II

CyberPhoto testar

Vi har fått chansen att prova på ZV-1 II så om du vill veta vad vår produktspecialist Mats tyckte om Sonys nya vloggkamera slipper du att vänta.

Mats: Kameran är fullspäckad med användbara videofunktioner som t ex ett inbyggt 3 stegs-ND-filter, röd lampa framtill och röd ram på skärmen som lyser vid inspelning, fullt utvikbar skärm för dig som står framför kameran, zebramönster, S-log-profiler, slow motion upp till 100/120 fps/FHD, time lapse-funktion m.m.

En liten detalj som jag också gillar med ZV-1 modellerna, är att kameran startar automatiskt när man viker ut skärmen, och vice versa när man vrider tillbaka skärmen med baksidan av skärmen vänd utåt. Man behöver alltså inte trycka på ON/OFF-knappen, som vid användning av det medföljande vindskyddet också blir svårare att komma åt eftersom knappen hamnar lite under vindskyddet.

Några Plus
+ Mycket bra videokvalitet  för att vara en liten kompaktkamera
+ Inbyggt 3 stegs-ND-filter
+ Inbyggd  3-kapslad mikrofon med bättre ljud än vanligt
+ Har även 3,5 mm-ingång för extern mikrofon
+ Inbyggt webbkamerastöd för livestreaming

Läs hela testet här: Sony ZV-1 II