Nyhet

2023-05-24

Nyhet: Fujifilm X-S20 & XF 8/3,5 R WR

FujifilmXS208mmNyhet_blogg1.jpg

En mångsidig kamera med hög prestanda och en ultravidvinkel!

Fujifilm X-S20 är en kompakt och smidig hybridkamera utrustad med smarta funktioner för vloggare, videokreatörer och resefotografer. Den väger bara 26 gram mer än sin föregångare X-S10 men under huven har det hänt mycket. Motorn är samma X-Processor 5 som vi hittar i de betydligt dyrare X-T5 och X-H2S med dubbelt så hög bearbetningshastighet som tidigare generation. Tillsammans med 26MP-sensorn möjliggör den videoinspelning upp till 6,2K 30p open gate (hela sensorn på höjd och bredd), 4K 60p 4:2:2 10-bit.

Kamerans inbyggda sensorbaserade stabilisering har förbättrats med ett helt steg och klarar nu att kompensera upp till 7 steg längre slutartider med lägre risk för skakningsoskärpa vid handhållen fotografering och videoinspelning.

Autofokuseringen har även skruvats upp med bättre igenkänning och följning av motiv. Med SR Auto-läget identifierar kameran själv vilken sorts motiv du försöker fotografera och anpassar autofokusern därefter så att du snabbt och bekymmersfritt kan växla mellan olika sorters motiv utan att lyfta ett finger.

Om vi tar en titt på utsidan är mycket sig likt X-S10 men en viktig förändring hos X-S20 är att greppet har förbättrats för att kameran trots sin kompakta formfaktor ska sitta ännu bättre i din hand. Lägesratten har fått en ny anhallt för vloggning vilket innebär att kamera anpassar inställningarna så att du kan komma igång direkt med att börja spela in utan krångel.

Förväntad leveransstart för Fujifilm X-S20 är i slutet av juli 2023.

Läs mer och beställ här: Fujifilm X-S20Fujifilm X-S20 + XC 15-45 | Fujifilm X-S20 + XF 18-55

Fujifilm lanserar även sitt hittills mest vidvinkliga objektiv till Fujifilm XF, nämligen Fujinon XF 8/3,5 R WR. Med sina 8 mm ger den en bildvinkel motsvarande 12 mm på en fullformatssensor vilket ger en horisontell bildvinkel på ca 112°. Ett objektiv av den här typen lämpar sig mycket bra till allt ifrån landskap, arkitektur, vloggning och fler områden man kan tänka sig där man vill få in så mycket som möjligt i bild.

Fujinon XF 8/3,5 R WR väger 220 gram och har en frontfilter diamter på 62 mm.

Förväntad leveransstart för Fujinon XF 8/3,5 R WR är i slutet av juli 2023.

Läs mer och beställ här: Fujinon XF 8/3,5 R WR

FujifilmXS208mmNyhet_blogg3.jpg

I samma veva berättar Fujifilm att de lanserar en helt ny telefonapp vid namn XApp som är omgjord från grunden för att vara snabbare, mer lättanvänd, ha bättre användarvänlighet och erbjuda möjlighet att spara och ladda ner din kameras inställningar samt kunna göra firmwareuppdateringar direkt från telefonen till din kamera.

XApp kommer finnas tillgänglig från och med imorgon 25/5 på App Store och Google Play.