Bloggpost

2023-12-08

Plötsligt så händer det!

IMG_8934w.jpg

Det är så många gånger man ser en händelse som skulle blivit ett bra bild men man hann inte med. Men ibland hinner man.

Jag höll mobilen i handen för att följa GPS-instruktionerna till en restaurang som serverar okonomiyaki. När jag kom fram till rätt gata så såg jag huset rätt fram och undrade om det var restaurangen. Jag reagerade på att det var väldigt vad lila och rosa huset var. Jag hann inte mer än tänka det så går en tjej förbi och jag tror knappt mina ögon att hon har en lila kappa, rosa väska och rosa hår. Fotoappen kom snabbt fram och bilden satt där. Vad är oddsen för att något sådant skulle hända? En sådan bild skulle ta tid att planera, att hitta någon med rosa hår och sedan hitta en lila kappa och en rosa väska. Om bilden varit planerad så hade man kunnat använda bättre kamera, bättre placering av motivet och bättre belysning. Men bilder handlar oftast inte om teknisk perfektion utan om att bilden säger dig något, berör dig, eller är intressant att se på. För mig så är detta ett kul minne, dels för den helt oväntade färgmatchningen i bilden men också för att det var i det rosa-lila huset som jag åt den bästa okonomiyakin hittills.

/Thomas