Test

2023-11-28

Test: Nikon Nikkor Z 135/1,8 S Plena

NikonPlenaTest_blogg1.webp

Nu kan du läsa vårt test på Nikons imponerande namnbärande teleoptik!

Mats: Autofokusen drivs med hjälp av 2 st stegmotorer (STM) som ger en exakt och mycket tyst AF. Skärpan på största bländaröppning är helt fantastisk över större delen av bilden, och bortsett från skillnader i skärpedjup så är det ganska marginella skillnader i skärpa om man bländar ner ca 2-3 steg. Vinjetteringen är precis som Nikon lovat, ovanligt låg på största bländaröppning och knappt märkbar vid normal användning. 

Det är inte ofta man stöter på optiskt fulländade objektiv som Nikon Nikkor Z 135/1,8 S Plena...

Läs hela testet här: Nikon Nikkor Z 135/1,8 S Plena för Nikon Z-fattning (fullformat)

Fler bilder tagna med Nikon Nikkor Z 135/1,8 S Plena hittar du här ->