Nyhet

2023-11-07

Nyhet: Sony A9 III

SonyA9IIINyhet_blogg.jpg

Världens första spegellösa fullformatskamera med global slutare!

Sony A9 III har en ny bildsensor på ca 24,6MP i storleken fullformat och global slutare, en staplad CMOS-struktur och inbyggt minne, som ger hög upplösning och hisnande hastighet. Eftersom den fångar hela bilden samtidigt kan den fånga snabba motiv utan någon som helst distorsion. Med den avancerade BIONZ XR™-processorn kan A9 III dessutom fotografera med kontinuerlig bildtagning i upp till 120 bilder/s utan att kompromissa med autofokusering och autoexponering. Tack vare den globala slutaren är slutartider ner till 1/80 000s möjliga och blixtsynk fungerar vid alla slutartider, även 1/80 000s.

SonyA9IIINyhet_blogg2.jpg
Bild A föreställer en konventionell staplad struktur medan B visar en global slutare.

Missa aldrig en viktig händelse med Pre-Capture-funktionen som fångar ögonblicken innan slutaren löstes ut. Data (upp till 120 bilder per sekund) lagras tillfälligt medan slutarknappen är halvt nedtryckt, och upp till 1 sekund före kan fångas när slutaren trycks ned helt. Det gör det enklare att fånga blixtsnabba ögonblick, som fåglar som flyger iväg och sportögonblick.

För första gången i Alpha-sortimentet från Sony erbjuder A9 III filminspelning i 4K (3840 x 2160) 120p utan beskärning, så att hela bildvinkeln som objektivet ger kan användas. 4K-filmmaterial som spelas in i slowmotion med 120p och filmmaterial som spelas in i normal hastighet med 24p i samma scen har t.ex. samma bildvinkel och kan enkelt redigeras tillsammans utan att behöva ändra bildkompositionen.

A9 III har utrustats med samma uppskattade skärm som A7R V som kan justeras i flera vinklar och fyra riktningar och är lika praktisk som en konventionell lutbar skärm och lika flexibel som en vridbar skärm med sidoöppning. Den kan justeras helt fritt vid tagning horisontellt eller vertikalt. Den slimmade, diskreta och robusta18 skärmen kan dras bort från kamerahusets baksida och lutas uppåt med upp till 98°, nedåt med upp till 40° och vridas åt sidan med upp till 180°. LCD-skärmen av 3.2-typ har en pekkänslighet som är optimerad för utomhusfotografering med en upplösning på 2,1 miljoner bildpunkter, bred färgskala och hög ljusstyrka för tydlig visning.

Läs mer och beställ den här: Sony A9 III