Bloggpost

2023-01-07

X-files: Pillars of Light

En gnutta planering, tur och efterbearbetning.

Den här bilden tog jag för en tävling för några år sedan där temat var ”ljus i mörkret”. Idéen till bilden var att göra pelare av ljus genom flera långa exponeringar av en drönare med en fasttejpad LED-belysning, något som jag absolut inte rekommenderar då drönaren gärna ville sjunka på grund av den extra vikten vilket var extra jobbigt ovanför vatten, sen slog jag ihop alla bilder i Photoshop.

För att ge bilden lite mer av en berättelse och mystik placerade jag mig själv i förgrunden med en ficklampa och adderade dimma och ljus från ficklampan i efterhand. Att solen råkade gå upp medan jag tog bilderna var en lycklig "slump".

Bilden är tagen med Sony A7 III + Tamron AF 17-28/2,8 Di III RXD

/Carl


Skicka in din bild och "vinn" en lyxig kamerarem från Italienska 4V Design!

Har du en egen bild du skulle vilja visa upp här i X-files? Om så är fallet får du gärna maila in den till blogg@cyberphoto.se. Den kan vara tagen med precis vilken kamera som helst.

Berätta gärna lite kort om bilden och vilken kamera den är tagen med. Den måste vara på minst 1200 pixlar bred. Bifoga filen i mailet. Alla publicerade bilder premieras med en lyxig kamerarem från Italienska 4V Design. Värde över 1000kr! 

Många ser nog fram emot att få se just din bild!